Ångest test…

Crossfit 4 jan 2016

Nu är det testvecka i den programmering, Gorilla Fitness, som jag följer.

Det är viktigt, och kul för den delen, att testa hur man ligger till och hur man har utvecklats den senaste perioden. Efter testerna kan man sätta nya mål och justera om det är något man behöver jobba mer på eller träna annorlunda. Crossfit består av väldigt många olika delar och det är omöjligt att utveckla alla samtidigt, man måste fokusera på att utveckla några delar i taget och samtidigt underhålla de andra.

Första testet var 1 PR Power Clean. Jag har tagit 122,5 kg tidigare men idag stannade jag på 120 kg. Det lyftet kändes helt ok men jag kände att jag inte hade mer.

Sen var det Max antal Muscle Ups på ett försök, jag har klarat 5 förut och klarade 7 st nu, helt ok.

Nästa var Chest to bar pullusp. Tror jag hade 16 där förut men idag klarade jag 30. Där har jag utvecklats mycket tack vare att jag byggt upp styrkan i musklerna runt skulderbladen och börjar få med dem i CTBen. Här har ni de 30 jag gjorde.

Sen var det dags för det äckligaste testet av dem alla, 2000 m rodd på tid. Jag har gjort 1000 m och 500 m förut men aldrig 2000. Alla säger att 2000 är värst och jag har sett på när tex Lanner gjort det, det verkar inte kul…man vet att det kommer göra ont, att man måste gå in i den mörka zonen och köra i mist 6:30, det är lång tid för att kriga mentalt med sig själv och det är därför just 2000 m är så jobbigt.

Först ut var Andreas och Martin, dem slet på bra och Jocke fyllde på vatten när det behövdes, jag garvade åt det då men fattade senare varför haha

Sen var det min och Jockes tur. Jag ville under 6:30 (det är tydligen en bra gräns) och Jocke skulle slå sitt PR på 6:58. Vi körde igång och efter 500 m så kändes det som att det aldrig skulle gå. Jag blev sjukt torr i hallsen och tänkte på att hur smarta Martin och Andreas varit med vatten langare…men vi hade igen. Jag gick ner lite i tempo och över 1000 m så kändes det ändå hoppfullt, jag såg då att om jag kan öka lite så kan det gå att komma under 6:30. Jag höll i upp till 1500 m och sen ökade jag lite. Sista 200 gav jag allt och efteråt var jag helt död.

Jag blev så torr i halsen att jag började hosta och trodde jag skulle spy…jag var tvungen att cykla ner, dricka och äta, det tog säkert 1 timmer innan hostan var borta. Ni som har kört Fran och fått hosta efter vet, detta var exakt samma fast gånger 3 haha

Men jag klarade mitt mål, att gå under 6:30 och stannade på 6:28,8, det är jag nöjd med 🙂

Men jag hoppas verkligen inte behöva göra om det igen, det var länge sendan jag hade sådan ångest innan och så ont efter, och om ni verkligen inte måste (eller älskar att plåga er själva) så rekommenderar jag er att inte testa…eller va fan, klart ni ska testa, in i mörkret och pressa er själva till max, för känslan efter är trotts smärtan obeskrivligt skön. Sjukt egentligen 😉

Och vill ni pressa er själva samtidigt som ni får en superkul solsemester i Marbella och personlig coaching av Sveriges bästa coacher, då ska ni hänga med på nästa ProFitness Camps resa. Den är med mig, Karl Dyall, Rikard Lanner och Andreas Byfeldt som coacher, vi bor på 5 stjärniga Aloha Hill Club och precis allt du kan tänka dig ingår, flyg, transfer, fantastik mat (buffé), tillskott och ca 10 grymt kul och utvecklade pass.

Detta är marknadens bästa och lyxigaste träningsresa och det finns några platser kvar.

Sugen? In och läs mer och anmäl intresse här: ProFitness Camps – Marbella Maj 2016

blogg

 

/P

fb_ad_large_presentkort

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.