Benslakt och Crossfit Games

Crossfit, Gladiatorerna 20 jul 2016

Det är mycket ben nu i programmeringen, kul! Och det går bra också…kanske för att det är kul 😉

Idag var det 5 set 5:or på 96% av min 5 RM max, vilket är 155 kg, så jag körde på 150 kg och kände mig rätt stark. Mycket beror på att min höft blivit rörligare och jag har en bättre och mer upprätt position i botten.

Här har ni en 5:a från idag…

Det som känns riktigt bra är att jag känner mig starkare i bålen så när benen börjar blir sega så kan jag hålla emot och kollapsar inte bålen och kan därför behålla positionen rätt bra även om det går sakta, som i den sista repetitionen i videon.

Sen körde jag även 5 set split jerk, 2:or. Det gick ok i axeln och jag gick upp till 90 kg. Efter det var det mer ben, 3 x 12 stepups på 60 cm låda med vikt. Shit vad jag var svag där, speciellt med höger ben, det är något jag kommer göra oftare nu.

Jag avslutade med en jobbig WOD med putta släde, wallwalks och T2B. Benen skrek rätt bra efter allt annat haha…hoppas på lite träningsverk imorgon 🙂

Vädret har varit underbart i veckan och det har blivit lite häng i poolen också så klart.

En helt del Crossfit Games tittande har det även blivit, dels masters där jag hejat fram Pia Gund som kör 60+ klassen och är grym.

Och idag var det dags för seniorerna att köra igång med löpning och marklyft på stranden. Det fick man se via en svajig FB live sändning med en kameraman och tydligen var stum…de kunde i alla fall haft någon som pratade lite.

Första eventet var 7 k trail running följt av marklyft stege 10 min efter sista kom i mål. Mat Fraser vann imponerande löpningen, det trodde jag inte. Lukas kom 14:e och krigade på bra. Löpningen kanske kostade lite för Mat, han drog ”bara” upp 227 kg i mark och kom 23:a, totalt ligger han 2:a. Jag drar ju 227 vilken drag som helst…men kanske inte efter 7 km löpning upp och ner haha…eller? Jag får väl testa…men jag tror detta är en såndär ”lätta att vara bäst” hemma i soffan grej, man fattar inte hur jobbig löpningen var i den värmen och jag hade säkert haft svårt med 200 kg.

Lukas skötte sig bra i marken också och kom 17:e, han drog 232 kg och ligger 14 totalt, grymt! Sam Dancer drog 277 kg och vann event 2, helt sjukt! Han kom dock 40 i löpningen men ligger ändå 12:a totalt. Ska bli grymt spännande att följa Lukas och dem andra svenskarna i helgen.

När vi ändå pratar om Lukas så vet ni att han likt mig kör Core Performance innan sina pass för att få mer energi, och just har Svenskt Kosttillskott ett klubberbjudande på den så att du får 30% rabatt 🙂 MEN den gäller fram tills idag så skynda 😉

Du skriver in koden ”PWOKAMPANJ” i kassan när du handlar och du hittar den här: Core Performance

svk_nb_2016_07_juli_5_svenskt_kosttillskott_k5_performance

Glöm inte bort träningsresan med mig, Lukas, Lanner och Fredrik 26 sept till 3 okt, det finns fortfarande några platser kvar!

Du hitta all info här: ProFitness Camps Marbella

fb_ad

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.