Mäktigt Star Wars

Crossfit, Gladiatorerna 13 jan 2016

Igår var jag kvar i Stockholm och hade fler riktigt bra möten om kul saker som är på gång. Ni kommer få veta mer snart… 😉

Sen åkte jag till CrossFit Solid för att stämma av med Fredrik Aronsson om hur min mobilitets träning går och se om vi ska justera programmet. Han tycker jag utvecklats massor och det var riktigt kul att höra att han tror vi kan få ordning på mina axlar om vi fortsätter. Jag fick några nya, enkla men svinjobbiga övningar att köra.

Fredrik har som ni kanske vet varit med på ProFitness Camps resorna och är grymt duktig, så bor ni i Stockholm och behöver en fysioterapeut eller hjälp med mobilitetsprogram så han rätt man, läs mer här: Fredrik Aronsson

Sen stack jag och Lanner och mötte upp min bror och hans tjej. Vi käkade först och sen gick vi på Star Wars på iMax i Solna.

Filmen var grymt bra, troligen den bästa av dem alla, speciellt om man väger in alla specialeffekter som är sjukt bra. Att se den i 3D på iMax var också mäktigt, duken är sjukt stor och bilden helt galet skarp. I vissa scener var djupet i bilden helt fantastiskt, jag har aldrig sett något liknande förut på bio. Ljudet var också grymt, lite väl högt kanske men skarpt och bra tryck.

En film ni måste se på bio och ni ska se på iMax helt klart om ni kan.

Idag var jag tillbaka i Linköping och tränade med grabbarna igen.

Vi körde först lite Frost Squat, 1:or. Jag gick upp till 135 kg och det kändes tungt, inte så konstigt med tanke på att jag inte böjt på länge pga knät. Men det positiva var att det inte gjorde ont i knät i alla fall.

Sen körde vi följande:

  • 4 Power Cleans + 1 Squat Clean varje minut i 5 min
  • 2 min vila
  • 3 Power Cleans + 1 Squat Clean varje minut i 5 min
  • 2 min vila
  • 2 Power Cleans + 1 Squat Clean varje minut i 5 min
  • 2 min vila
  • 1 Power Cleans + 1 Squat Clean varje minut i 5 min

Jag började på 80 kg först 5 min, sen 90 kg nästa 5, 100 på nästa sista 5 och 110 kg i sista 5 min.

Det gick riktigt bra och jag höll i alla lyft och känslan är att jag blivit bättre på Clean och Power Clean, här har ni de två sista lyften på 110 kg:

Sen körde vi en WOD, 10 min av

  • 50 kcal rodd
  • 50 front squat, 50 kg
  • 10 legless rope climbes

Det gick faktist över förväntan och jag klarade 9 klättringar, mer än jag trodde jag skulle hinna med.

I går hade träffade jag bland annat Peri som kommer bygga de flesta utav hindren på Barnens Hinderbana. Mötet var riktigt bra och jag fick se och känna på skalet för armgångshindret.

 

Det kommer vara bredare och kläs in så att det blir snyggt men det var riktigt stabilt och hade en bra och säker konstruktion. Säkerheten är det absolut viktigaste för oss och Peri eftersom det är barn som kommer springa och vi inte vill att någon ska skada sig.

Har ni inte redan anmält era barn till något av våra 10 lopp så kan ni göra det här: Barnens Hinderbana

fb_ad_large_3_4

 

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.