En sorglig dag

Crossfit 3 maj 2016

Igår var en riktigt sorglig dag, vår älskade ridgeback Mel gick bort pga av ålder. Hon blev 10 år vilket är riktigt mycket för en så stor hund. Vi skaffade henne precis efter jag och Jill träffades så hon har varit med hela vårt förhållande, när barnens föddes och när vi skaffade dem andra hundarna. Så hon var en stor del av vår familj och det gjorde jätte ont i hjärtat när hon dog. Hon var en stor hund men ändå världens snällaste, hon var alltid glad och stod ut med småhundarna när dem hoppade och bet henne i öra och hals år ut och år in. Det var en ära att få ha en så fin hund så länge och vi kommer sakna henne mycket.

Vi visste att det var nära men inte att det skulle ske igår, hon blev akut sämre och vi bestämde oss för att åka in och kort eftervi kom till djursjukhuset så lät vi henne somna in. Jag hämtade Nicole på skolan innan så hon och Zoe fick säga hej då innan hon somnade.

Tjejerna frågade mig vad som händer när hon dör, vaknar hon? Vart kommer hon? Jag är själv ateist och tror inte att man kommer någon stans, jag har läst för mycket vetenskap och vet att det inte finns någon himmel eller helvete, något nästa liv och att när man dör så somnar man och aldrig vaknar igen. Men för tanken är det skönt att tänka att tex min pappa som inte lever längre sitter där uppe och tittar ner, ibland brukar jag titta upp och tänka ”det här är för dig pappa”, tex innan jag ska köra en landskamp eller Hängbron och verkligen vill vinna. Så för barnen brukar vi säga att farfar är i himlen och vår andra hund Bailey också är där med honom. Nu förklarade jag att Mel kommer vakna i himlen och träffa farfar och Bailey där, då sa Zoe, ”va bra, då kan farfar gå ut med båda!” 🙂 Tror det är bra för barn att kunna relatera till något gällande liv och död och då är himlen en bra sak. Sen när de läser religion och vetenskap i skolan så kommer de själva kunna lista ut vad som stämmer eller inte.

Idag var det riktigt sommar väder för första gången och jag var tvungen att njuta av en glass på lunchen 🙂

Det är mycket jobb med hinderbanan som har premiär i Linköping på torsdag, det ska bli lika bra väder som idag och det får ni inte missa om ni har barn, boka in dem här: Barnens Hinderbana 

Men trots mycket jobb tog mig tid och körde ett pass idag med Jocke och Martin, träna måste man när man jobbar hårt.

Först körde vi Jerk upp till tung och jag klarade 106 kg, kändes ok i axeln men jag känner mig stel och kommer inte under stången som jag vill, har mycket att jobba på där.

Sen körde jag en WOD, 5 var av:

  • 5 strikta HSPU
  • 10 pullups
  • 2 repklättringar

Det blev sjukt jobbigt för axlarna och jag stod länge vid väggen sista varven. Även pullups kändes tunga, inte så konstigt när jag varit sjuk och inte kört några sen jag opererade mig. Men det var kul och tog 12 min 🙂

När jag kom hem satte jag tjejerna i lite arbete medan jag skrev schemat för ProFitness Camps Marbella resan 🙂

Om det är någon stans man ska skriva det schemat så är det vid poolen haha

Det blir en riktigt bra resa och vi har en grymt bra vecka framför oss. Det finna några enstaka platser kvar så är du ute efter en sista minute lyx träningresa så kan du läsa mer och boka här: ProFitness Camps Marbella

/P

1 kommentar

Julia Rådling 3 maj 2016

Känner med er då vi fått tagit bort alltför många hundar genom åren?aldrig ett lätt beslut men man måste först och främst tänka på vad som är bäst för djuret!
Kram Julia

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.