Komfortzonen…

Crossfit 9 Dec 2015

Gårdagen blev en skön träningsdag på alla sätt. Först höll jag två pass på CrossFit Highway där styrkedelen var marklyft 6×2 reps med fokus på rätt teknik genom båda lyften.

Efter lunchpasset kom Jocke, Martin och Andreas in och skulle köra Gorillaprogrammeringen, passet var inte så påfrestande för knäna så jag hakade på.

Det var först handgående och HSPU, sen började det ”roliga” 😉 Vi skulle köra på minuten i 10 min, jämna min 10 axelpressar, ojämna minuter 10 kcal Assault Bike. Vikten skulle vara så att man precis klarade 10 st och sen fick man gå ner mellan seten för att kunna hålla 10 obrutna. Jag började på 60 kg, det gick nästan 2 varv, sen fick jag droppa och på sista var jag nere på 40 kg för att klara 10, satan vad det brände i axlarna.

På Assault Biken tryckte jag på lagom och var klar med 10 kcal på ca 20 s. Men Martin, som förmodligen är mer lätthestad än mig, tryckte på allt han hade haha…på sista varvet hetsade vi honom extra och han lämnade sin komfortzon tidigt och gick på rött länge, så pass att han inte kunde stå upp efter…

 
Undrar hur hans ben mår idag hehe

Det är grymt viktigt att kunna lämna sin komfortzon, det är då man utvecklas som mest.

Sen körde vi max antal viktade GHD situps med 3 s paus i toppen, jag klarade 12 med 10 kg. Sen viktade backextension med paus, där klarade jag 11 med 20 kg.

Efter det körde vi 20 min cardio, alternera 2 min jogg med 2 min Assault Bike/Skierg, rätt skönt att få flåsa lite faktiskt. 

Vi avslutade med 18-15-12-9-6-3 av V-ups och Arch-Ups, sen var bålen slut kan jag lova.

Efter passet åkte jag till Actic Kompassen i Örebro för att föreläsa och hålla workshop i teknik. Det var 45 platser på föreläsningen och 10 på workshopen och båda hade sålt slut snabbt vilket är riktigt kul så klart. 

På föreläsningen pratade vi om mål, hur de ska sätta bra mål och vad som sen krävs för att nå dem. Rätt teknik är en viktig del om man ska nå sina mål och hålla sig skadefri. På workshopen gick jag igenom teknik för marklyft, knäböj, rodd, latsdrag, pullups, bicepscurl och frivändning. Jag visade de vanligaste felen alla gör, vad de ska tänka på för att göra rätt, hur de aktiverar rätt muskler och får rätt rörlighet för att kunna göra säkra lyft. Vi körde i 1,5 h och det var riktigt kul.

 
För att nå bra resultat med sin träning, oavsett vilken typ av träning, är följande punkter avgörande enligt mig:

  • Bra mål
  • Rätt teknik
  • Rätt resurser
  • Självförtroende 
  • Förmågan att kliva ut ur komfortzonen 
  • Positiv inställning 

Exakt hur ni skaffar er dessa delar och vad de innebär berättar och visar jag om ni också hyr in mig 😉

Och vill ni hyra in mig för föreläsning eller teknik workshop, maila mig på [email protected] eller gå in här för mer info: Biceps Event

Sen åkte jag hem och kollade på slutet av Malmös miserabla förlust mot Real och kände att det är skönt att vara AIK:are 😉

Idag är jag i Stockholm på möten, blir också en bra dag 🙂

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.