Kul, lärorikt men svårt och smärtsamt… ;)

Crossfit, Gladiatorerna 5 okt 2015

Andra dagen började som ett skämt för oss, vi tänkte innan att det kan inte bli sämre för oss än vad det blev dag ett. Men när de annonserade eventen så var det exakt alla mina svagheter haha, Muscle Ups, Pistols, OHS och handgång…vi tittade på varandra och skrattad och sa, nu går vi ut, har kul och bjuder på show 🙂

MU och Pistols i första eventet gick helt ok och jag avlastade Ako en hel del.

  
 Dem andra lagen var grym duktiga och vi fick stryk av de flesta, men stämningen på banan var riktigt bra och vi fick mycket pepp av de andra.

 
Vi passade också på mellan eventen att ta kort med barnen som hittat dit.

 
Andra eventet var max 2 RM OHS och sen gå på händer så långt som möjligt.

Ako tog 125 kg enkelt medan jag tog en selfie och publiken skrattade 🙂

Sen tog jag PR på 85 kg medan Ako fotade haha…

 

Vi körde avslappnad stil kan man säga…

Sen på armgången gick Ako dryga 3 längder och jag knappt en, men jag gick lite i alla fall.

 

Efter den WODen var vi utslagna och kunde bara titta på de andra som tävlade om segern i semi och sen final. 

I semifinalen var det Thrusters, CTB och repklättringar. I finalen var det Cleans och HSPU, för RX män var det i ringar och det blev lite pajas tycker jag. Det är en svår övning som inte många tränar på och det blir mer tur och komedi än tävling…det finns en anledning att Crossfit bara haft med den själva en gång och sen inte mer 😉

Generellt tycker jag tävlingen var bra, grymt trevlig personal, fina lokaler och bra genom förd.

Programmeringen tycker jag var sådär, inte bara för att det inte passade mig 😉 …det var väldigt mycket test av dragstyrka uppifrån, gymnastik och overhead styrka och lite test av benstyrka och drag från backen tex. I vissa WODar kändes det som att man ville lite väl mycket och krånglade till det, det kändes inte heller som om de var testkörda innan.

Men i stort var det en grymt kul och lärorik tävling som jag tar med mig mycket erfarenhet ifrån och gärna kommer tillbaka till.

I damklassen vann Amanda och Helena, de var grymma rakt igenom, grattis!

  
På herrsidan vann Alex och Simon ganska enklelt tillslut, de var grymma. Hugo och Simon A kämpade på bra och kom 4:a, riktigt bra.

 

3:a kom Victor och Joakim och 2:a Myller och Bartek. Grattis till dem och alla vinnare i de andra klasserna också.

Camilla som också tävlade för Crossfit Highway kom till final men sin partner, riktigt kul.

 
Idag mår som man förtjänar, småförkyld och ont överallt, jag beskrev det till min naprapat att det känns som någon slagit mig med basebollträ på axlarna typ 😉

”Men jag körde inte så mycket” tänker jag…Ako fick köra 10 ggr mer i vissa övningar, hur kan jag ha så ont… Det beror på att när jag väl gjorde mina reps så gick jag på max för att klara dem tidigare än någon som är duktigt och kör på några till, och det är när man går på max som mest fibrer slits sönder och värken blir som störst. På tävling så handlar det just om att pressa sig till max så jag tror att många andra tävlande på Torso Twisted också har ont.

Nu efter tävlingen ska det bli extra skönt att dra till värmen och Marbella imorgon. Där ska jag vila upp mig medan resenärerna tränar 😉 Det kommer bli en så grymt kul resa!

Idag öppnade vi upp intresseanmälan till nästa resa dit i Maj nästa år, så vill du se fram emot värme träning efter vintern ska du anmäla ditt intresse här: ProFitness Camps – Marbella Maj 2016

Nu ska jag sova och sen packa 🙂

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.