Mexico var fantastiskt! 

Crossfit 23 jan 2017

Nu är vi hemma igen efter 2 underbara veckor i Mexico. Jag valde att inte blogga där eftersom jag ville vara så ledig som möjlig och ha så få måsten som möjligt. Eftersom jag är egen företagare så är jag aldrig helt ledig men man kan alltid försöka 😉

Mexcio är det är det bästa resmålet jag varit på med familjen, troligen över huvud taget under mitt liv, och jag tänkte berätta lite om vad som var bra och dåligt.

Till och börja med är det fantastiskt vackert vackert i Mexico, fina stränder med palmer över allt, precis som man tänker sig ett paradis. Klimatet i december till mars är också riktigt bra, ca 30 grader varmt och typ sol hela tiden. När det regnar så är det i 5 min och sen blåser det bort och solen kommer fram igen.

Vi bodde på Grand Palladium Colonial som ligger mellan Playa del Carmen och Tolum på östkusten. Det tog ca 1:45 från Cancun flygplats att åka dit och det var en bra och rak väg. Resorten var grymt bra, 5 stjärnor och hade allt man kan tänka sig. 2 gigantiska poolområden, 5 bufférestauranger och 10 a lá carte restauranger. De hade ett eget tåg som körde runt på resorten eftersom den var så stor 🙂

Vi bokade resan via Ving och flög ner med dem. Flyget tar 11 h var sådär, ganska risiga stolar och lite plats. Maten sög, den laktosfria som barnen fick var bättre så boka den om ni flyger med de. Vissa värdinnor var trevliga men vissa var rent av otrevlig och trötta på sitt jobb. Inte ens vatten på planet ingick och en flaska kostade 25 kr, det tycker jag är riktigt snålt när man köpt en all inclusive resa för 80 000 kr.

I Mexico finns det sjukt mycket att se och utflykter att göra. Vi är en aktiv familj och gjorde mycket men jag vill redan tillbaka och göra allt vi inte gjorde 😉 Det är rätt dyrt i Mexico och de gör allt för att lura av en mer pengar om de kan. Men alla utflykter vi gjorde var värda pengarna även om det var dyrt. Mer om vilka utflykter vi gjorde och hur de var längre ner.

För att kommer till poolområdet eller restaurangerna gick man genom djungel, riktigt coolt.

Vi testade inte alla a la carte men de vi testa var riktigt bra, tex hade de en grym teppanyaki restaurang.

Resorten ordnade med skum party på beachen 🙂

Hotell gymet var riktigt bra, stort och hade det man behöver för att köra bra pass. Jag höll i träningen ok, körde 2 dagar, vila 1 hela tiden och det var tur, annars hade jag gått upp i vikt av all buffé 😉

Det gick att äta nyttigt…

Men det var svårt att motstå det goda…

De hade en station på buffén som bara gjorde pannkakor och våfflor men nutella, inte ok!

Tur att tjejerna gillar att bada så vi rörde på oss mycket och brände det mesta 🙂

En av de coolaste utflykterna vi gjorde var att simma med delfiner. Vi gjorde det på Dolphinaris och det var en riktigt fin anläggning. Jag är egentligen emot djur i fångenskap men när de berättade vilket arbete de gör för att rädda världens vatten från förorening så att de över huvud taget kommer finnas delfiner i framtiden så tyckte jag det var en annan sak. De utbildar skolor om våra vatten och hur vi måste förändra vårt beteende för att rädda djuren, även vi fick en lektion innan vi simmande med de. Tex så lever delfinerna i deras pooler i ca 35 år men i havet bara 15 år pga av allt skit den får i sig, säger rätt mycket om vår värld och var den är påväg.

Alla konster som delfinen gjorde var på deras villkor och bara om de ville. Coolast var när den puttade en under fötterna så man åkte som stålmannen över vattnet, så coolt.

Det sämsta var att man inte fick ha med egen kamera. Efter så frågade de om vi villa köpa ett fotopaket för 2800 kr, ganska magstarkt efter att man betalt 3700 kr (totalt för 4 st) tycker jag. Efter massa prutande och bråk med mexare som inte kan engelska, nä de suger faktiskt på engelska, så köpta jag bara barnens bilder för dryga tusenlappen, så klart att de måste få minnen med sig 🙂 Här är några av de.

Sen var vi också och kolla på ruiner och stränder i Tulum, grymt fint.

Jill var inte ensam att ta kort på denna palm kan jag lova, magiskt 🙂

Jag och Nicole körde Segway tour 🙂

Sen var vi i Playa del Carmen på detta fina ställe.

En anna grym utflykt vi gjorde var Xplor park, mer info här: Xplor Park

Riktigt coolt ställe där det fanns i huvudsak 3 olika aktiviter. Att padal i cenotes, underjordiska vattenfyllda grottor, finns 5000 längs kusten. Att åka jeep genom djungeln och att åka zip line mellan träden.

Det fanns 2 jeep vägar och båda var riktigt kul, över vatten broar och genom grottor med vattenfall.

Zip line banorna var också grymt bra, måste vara en av världens bästa. Den hade 2 olika vägar som tog ca 30-60 min styck. Högsta banan var 45 m hög, 800 lång, gick i över 40 km/h och tog över 1 min 🙂

Barnen fick åka alla men de vågade inte riktigt de högsta. Men de åkte de låga och hittade sen en favorit, att åka hängmatta ner i vattnet, grymt kul. De åkte säkert 20 gånger 🙂 Priset för heldag i parken inklusive en grymt bra buffé var 3000 kr för alla 4. Vi var där en fredag, då var det nästa inga köer, men gå inte dit på en helg, då är det mycket säger de.

Zoe var med på High Schoole Musical uppvisningen på hotellet, pappa var stolt i publiken 🙂

Vi var även på en annan cool park, Xenses park

En annorlunda park där man fick uppleva med alla sinnen. Tänk lustiga huset fast gånger 100. Tex började det med att man gick i en helt kolsvar gång i ca 15 min och där bara hörseln, känseln och lukten avgjorde vart man var. Upplevelsen var som att gå igenom alla världens naturer, djungel, regnskog, barrskog, fjäll, öken etc. Det var riktigt cool.

Sen hade de en hel bygata som var byggt snett, alltså gatan var vågrät men husen lutade, iom att det var en hel gata så blev det helt fel i hjärnan.

Jill och tjejerna står är lodrätt men huset är snett.

Sen fanns det lite andra skumma rum också haha

Självklart hade jag med mig tillskott på resan, de räckte precis 2 veckor för mig och Jill, perfekt tycket Nicole, då fanns det mer plats hem för hennes presenter 🙂

Det jag hade var:

Core BCAA – tog innan och under träning för bättre återhämtning

Core Performance – för att orka träna i värmen, bästa PWOn

Core ALA – antioxidanter för att inte bli sjuk

Core Vitamins – vitaminer för att inte bli sjuk

Core ZMA – för att sova och återhämta mig bättre

Core Whey Protein – för att alltid få i mig tillräckligt med protein (den behövde jag minst med tanke på all buffé haha)

Andra saker som är bra att ha med är resorb 🙂

Tjejerna fixade sitt hår fint innan vi åkte hem 🙂

Vi hade det grymt mysigt och kul i Mexico och kommer garanterat åka tillbaka igen. Har ni varit i Thailand (det har jag 4 ggr) så är detta mycket bättre på alla sätt och lika långt att åka. Det enda som är lite sämre är att allt är lite dyrare än i Thailand.

Efter en vecka så ville vi absolut inte att de skulle vara bara en vecka kvar och vi kände att vi kunde stannat 3 veckor, men när 2 veckor närmade sig så kändes det rätt skönt att åka hem. Man saknar sin egen säng och vill komma tillbaka till rutinerna igen.

Detta var min första riktigt semester sen över ett år tillbaka, alltså där jag inte jobbade som jag tex gör på alla ProFitness Camps resor och när vi var i Marbella över jul. Det var riktigt skönt och jag känner verkligen hur jag kom hem utvilad och med mer energi och glädje att ta mig an alla vårens och sommarens projekt.

Så även om jag kommer sakna Mexico så ser jag fram emot året och framförallt Barnens Hinderbana. Vi kör hela 17 lopp i år och det kommer bli grymt kul!

Här hittar ni hela turnén, hoppas ni kommer och utmanar oss: Barnens Hinderbana

event3 facebook_ad2

1 kommentar

FruHaggqvist 10 feb 2017

Alltså JAAA Meixo och det hotellet var sååå bra! Vi vill mer än gärna åka tillbaka! Vi var där 13 -27 dec. Helt suveränt!
Bodde på colonial och håller med om vartenda ord du beskriver resemålet med.
Vi åkte oxå utanför till Akumal och Playa del Carmen samt ett inhemskt köpcentrum och McDonalds 😉 Simma med delfiner på samma ställe dock diskutera jag inte bilderna, vi gick de var så amatörmässigt tagna så de var ingenting att ha – tyvärr.. och svindyra!
Helt klart en underbar resa som vi mer än gärna gör om!

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.