Min nya kompis Pelles dag

Crossfit, Gladiatorerna 28 apr 2016

Igår åkte jag till Kalmar, jag var dit bjuden av Hälsa och Fitness Festivalen som ska vara i stan den 28 maj. Vi kommer köra Barnens Hinderbana under festivalen och jag var där för att marknadsföra det och titta på platsen där banan ska vara.

Men främsta anledningen till att jag åkte ner var för att Pelle vill träffa mig. Han har leukemi och har haft det riktigt tufft med behandlingar under en längre tid. Han gillar Gladiatorerna och Charlotte som driver Hälsa och Fitness fixade så att han fick hänga med mig nästa hela dagen.

Vi började med en lunch där han visade upp ett cancer halsband med över hundra pärlor, varje pärla symboliserar något i hans kamp mot cancern, tex en för när han bli inlagd, en för när han byter blod, en för när han tappade håret, en för när det var illa etc. För honom var det självklart att hans liv såg ut så, massor av pärlor på sjukhuset och fler skulle det bli. För mig var det en aha upplevelse om hur bra de flesta av oss faktiskt har det och hur tufft Pelles senaste halvår måste varit sen han fick diagnosen leukemi, det är blodcancer om ni inte vet.

Det som slog mig mest var att Pelle var så himla positiv, det lös om honom även fast han mådde sådär och var svag. Han tänkte minsann kämpa och besegra cancern, det såg man på honom.

Jag ville ge honom en minnesvärd dag och som förhoppningsvis kan ge honom mer energi i sitt kämpande. Efter lunchen ville Pelle att vi skulle åka till hans klass, han ville överraska dem med att ta med mig.

Pelle gick in själv i klassrummet först och sa att han hade en överraskning, sen klev jag in och alla blev häpna och tysta. Men de smälte snabbt och frågorna haglade, riktgt kul var det. Någon frågade om de fick mäta min biceps och dem började med linjal haha

Tillslut kom någon på att det var lättare med måttband och vi kom fram till 43 cm 😉

Efter frågestunden och autografskrivningen tog vi ett skönt gruppkort där alla kör Pansar-skrik 🙂

Hela skolan hade fått höra att jag var där och Pelle ville att alla skulle få träffa mig, självklart, det var ju hans dag. Så han samlade alla i gymnastiksalen och sen gick jag dit och hälsade på alla och skrev autografer.

Lokal TV var även på plats och intervjuade Pelle om hans dag, en kul upplevelse för honom.

Efter allt kaos i gympasalen så var Pelle trött och behöver åka hem och vila, man okar inte lika mycket som friska människor när när man behandlas för leukemi. Jag sa hejdå till Pelle och han fick mitt nummer, nästa gång han ska till Linköping lasarett för behandling ska han ringa mig så jag kan komma och hälsa på min nya kompis.

Efter Pelle hade åkt kollade vi in stora torget i Kalmar där Barnens Hinderbana ska ligga och planerade bansträckningen, kommer bli riktigt bra. Ni kan boka platser till det loppet via vår sida här: Barnens Hinderbana

Sen satte jag mig i bilen och åkte hemåt, då kom flera tårar och jag tänkte på hur ovärdigt Pelle och andra som drabbas av svåra sjukdomar får, dem har inte gjort något för att få eller förtjäna eller få det, men ändå så händer det. Flera sa att jag gjort Pelles dag men faktum är att Pelle gjorde min dag och många av mina dagar framåt, att träffa och lära känna honom, hans liv och det han kämpar med gav mig ett ny syn på mitt eget liv och en ökad förståelse för hur andra kan ha det. När jag har det tufft ska jag tänkta på att andra som Pelle har det tuffare, bita ihop och köra med positiv inställning som han, och kan jag stötta och hjälpa andra i deras kamp så ska jag göra det.

/P

 

3 kommentarer

Ulf Stensson 28 apr 2016

Härligt att du ställde upp för Pelle. Du är en förebild inom träning så väl som medmänniska!!

Svara
Hanne 29 apr 2016

Idag valde Pelle att det var dags för pärlan ” en riktigt bra dag” för att symbolisera gårdagen:) Tack igen. /Hanne

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.