Mobilitet och träningsfest

Crossfit, Gladiatorerna 17 sep 2016

I torsdags och fredags var jag och Andreas uppe i Stockholm på utbildning.

Vi gick utbildningen Mobility Specialist från Sports Club Education.

De som höll i utbildningen var Erik Börjesson och Sami Hakala, två mycket kompetenta coacher med många års erfarenhet inom mobilitet och träning. Utbildningen var riktigt bra, genomtänkt och med mycket praktik. Det finns mycket saker jag tar med mig från den som Erik och Sami visade och sa och jag kan inte förmedla allt här. Men några viktiga saker tänkte jag dela med mig.

Det är stor skillnad mellan mobilitet och flexibilitet, mobilitet innebär att man med kontroll och egen kraft kan ta sig in och ut ur en position. För att göra det krävs rörlighet och styrka. Erik pratade mycket om att äga positionen och att många ofta lägger på för mycket vikt i olika mobilitetsövningar och forcerar rörelsen utan kontroll, det har jag gjort kan jag lova.

En annan grundpelare i utbildningen som jag redan kände till är att det finns inga genvägar, det är kontinuerligt och regelbundet arbete som ger resultat. Vill man bli rörligare så ska man hitta övningar efter sin förmåga som man gör varje dag i tillräckliga doser, då kommer man få resultat. Erik visade tex sin morgonrutin på 5 min som han gör varje dag och nu efter utbildningen så ska jag köra en rutin varje morgon på 5-10 min. Alla har den tiden att lägga och det ger resultat om man gör det varje dag. Har man inte den tiden så kan man gå upp 5 min tidigare, det finna inga ursäkter om man vill bli bättre.

Vi fick testa massor av övningar som är användbara för att öka sin mobilitet och gå igenom olika progressioner för att hitta den nivå som passar en själv eller en PT kund man ha tex. Jag gillar träningsutbildningar med mycket praktik, då är det lättare att förstå hur det ska kännas och se ut och vad som krävs för att komma dit.

Som vanligt när det kommer till mobilitet så blev jag framplockad som ett dåligt exempel…

Tobias som de tog fram för att visa hur det ska se ut har jobbart länge och hårt för att komma ner i dessa positioner och han sa att han gör en pancake, sista posen, varje dag en gång. Som sagt, regelbundenhet är nyckeln om man vill bli rörligare.

Många skrattar säkert åt hur stel jag är nu men vänta bara några år när jag jobbat på varje dag så ska jag visa framsteg, jag kommer aldrig att bli som Tobias, men jag kommer bli bättre, den saken är säker 😉

Både jag och Andreas tycker utbildningen var riktigt bra och tar med oss flera saker som vi kommer applicera i vår vardag och i vår träning.

Så är ni PT eller coacher på något sätt, eller bara vill lära er om mobilitet, så kan jag varmt rekommendera denna utbildning. Nästa kurs är full men de har satt in en till. Ni hittar all info och bokar här: Sport Club Education

Igår kväll efter utbildningen stack jag till Annexet för att vara med på Workout Parties.

Jag och Aris körde ett 30 min pass, sen uppträdde Panetoz och så avslutade Mårten med sitt pass.

Det var riktigt mycket folk som kom och körde…säkert över 800.

Det var tung musik och feststämning hela tiden…

Jag och Aris hade grymt kul och körde ett hårt pass med gästerna. Men dem klarade det bra och hängde med på allt.

Jag har varit med på ett Workout Parties tidigare på Clarion Hotell. Jag hade föreställt mig att detta skulle vara större och bättre men inte att det skulle vara så här stort, snyggt anordnat och bra. Allt var genomtänkt, stämningen var på topp och det var äkta nattklubbskänsla hela tiden samtidigt som det fanns utställare och som bjöd på mat och dryck för att göra det trevligt och ge gästerna en kul kväll.

Tex var Svenskt Kosttillskott var på plats och demade sina nya bars, min PWO och BCAA. Barsen är sjukt goda och sålde slut så klart.

Ni hittar dem här:

Core Protein Bar (Cookie crunch och Chocolate Fudge är galet goda)

Core Performance (ni måste testa denna innan ett pass om ni gjort det)

Core BCAA

Workout Parties lyckades verkligen igår att ta träningsfesten till en ny nivå, det var riktigt mäktigt att vara på plats, att träffa alla glada och träningssugna människor som gav allt och bidrog till en grymt kul fest. Ni måste gå på detta nästa gång det blir!

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.