Ny maskin, nya möjligheter :)

Crossfit, Gladiatorerna 15 jun 2016

Vi har fått en Finnlo FT2 multimaskin till CrossFit Highway och den verkar riktigt bra! Man kan typ göra allt i den och den kommer vara ett bra komplement till min övriga träning för att stärka upp svagheter och förebygga skador i crossfit.

Det som är mest imponerad över hittills är kvalitén, den känns riktigt rejäl och bra byggt, speciellt eftersom den egentligen är tänkt för hemma bruk och sådana maskiner är ofta rätt skrangliga, men inte denna.

Här är en video jag gjorde igår när vi precis skruvart ihop den.

Utåtrotation är en övning jag måste köra efter min axeloperation men det har inte varit så enkelt utan kabelmaskin med jämnt motstånd, jag har kört med viktskiva och gummiband men inget slår jämt motstånd i en kabelmaskin 🙂

Jag fick användning av maskinen idag också när jag körde ben. Jag började med att köra benspark i den för att få igång låren. Sen efter jag kört knäböj så körde jag extra en bens benspark för att stärka upp droppen på höger ben, den är svagare än vänster sen jag slog i knät under Gladiatorerna, nu ska jag få upp den igen. Benspark är också en bra övning som fler som kör crossfit och får problem med knäna borde köra också, de stabiliserar upp knät.

Det känns som en grymt bra maskin men många möjligheter och det ska bli kul att testa mer saker i den, då kommer fler videos 🙂

Ni hittar den här: Finnlo FT2 by Hammer

Under dagens pass körde jag alltså knäböj, 2 set 2:or med 3 s paus i botten på 80% av max, 145 kg för mig, här har ni ena settet:

Sen körde jag Power Clean + 1 fornt squat med 5 s puas i botten. Det gick helt ok, gick upp på 115 kg.

Avslutade med en WOD, 21-15-9 av:

  • Power Cleans (60 kg)
  • CTB Pullups

Med tanke på att jag inte kört CTB på länge pga axeln så gick det ok, tog 7:10.

Sen åkte jag till Södertälje och träffade kommunen, de vill att vi ska köra Barnens Hinderbana där och vi hade ett riktgt bra möte.

Nu är jag i Stockholm och har massor av kul planerat imorgon, bland annat ska jag till Bauhaus Galna på kvällen. Ska du dit och har du barn med dig så kan dem få brottas med mig innan 😉 Kom i så fall 17:00, jag väljer ut 5 st då och kör mot.

Det jag mest ser fram emot med galan förutom brottningen är att se Sanna Kallur springa 100 m häck och försöka kvala in till OS i Rio, vore så coolt om hon gjorde det.

Vill ni gå på galan så kan ni köpa biljetter till HALVA priset genom att använda koden ”peterblaha16” när ni handlar biljetter här: Bauhaus Galan

Hoppas vi ses där!

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.