Nyopererad och laddad

Crossfit, Gladiatorerna 22 jan 2016

Opererade högeraxeln i morse…men vi börjar igår 🙂

Igår åkte jag till Flen för att föreläsa på Flen kristna skola och träffa barnen, deras gymnastiklärare hade bjudit in mig. Jag pratade om mobbning, ideal, respekt och även om kost och träning. Jag berättade om min uppväxt, hur jag var mobbad för att heta Blaha i efternamn och hade svårt att få vänner. Men hur det vände med träningen och idrotten och hur mitt namn Blaha faktiskt är anledningen till att jag blev Gladiator. För hade jag inte hetat Blaha så hade inte TV4 känt igen mitt namn bland alla andra när jag sökte som utmanare för andra gången och inte ringt och frågat om jag ville bli gladiator istället 🙂

Dem lyssnade bra och ställde även kul frågor efteråt, ett riktigt skönt gäng.

Alla var också riktigt taggade på att springa Barnens Hinderbana i Norrköping och skulle gå hem och tjata på föräldrarna att anmäla dem 🙂

Här hittar ni anmälan: Barnens Hinderbana

Sen åkte jag till Nyköping för att föreläsa och träna ett gäng från organisationen Mino. Jag föreläste om mål, kost och träning och sen körde jag ett Crossfit-inspirerat grupp pass med dem.

Det var ett skönt gäng som körd på bra även om de led lite på slutet 😉 Men flexa kunde dem.

Efter jag var klar så åkte jag till CrossFit Highway för att träna en sista gång innan operationen idag. Jag var tvungen att testa så att Bar MU från förrgår inte var en tillfällighet, och det var det inte. Jag satte flera set och 5 i rad som mest, så skönt, hoppas det sitter kvar även när jag kommer tillbaka.

Sen körde jag även lite styrka och bland annat repklättring utan att använda benen som är sjukt bra träning, både för ryggstyrka och greppet.

I morse kl 07:00 så var jag såhär snygg 🙂

Kort efter det så fick jag ”sova” igen och då opererades jag i min högra axel.

Jag har som ni vet haft problem med den länge nu. Så fort jag hänger mycket i räcket eller kör med vikter över huvudet så får jag inklämningar som skapar inflammation. Det berodde på att jag hade artros på skulderbladsutskottet som jag fick pga av 20 års tacklande i rugbyn. Jag har försökt jobba runt den och skapa mer plats i axeln genom att öka rörelseomfånget och mobilisera. Det funkade till en grens men så fort jag ökade belastning och träningsvolym så fick jag inklämning igen och tillslut kronisk inflammation, det var därför jag var tvungen att ta kortison.

Men nu opererade jag alltså bort artrosen och öppnade upp i axeln så att alla muskler får lite bättre plast 😉 Operationen gick riktigt bra och jag är redan laddad att få börja rehaba och komma tillbaka till träningen. Känslan är att det kommer bli riktigt bra och jag hoppas på kunna köra smärtfritt, då siktar jag på 100 kg i Snatch i år 🙂

Här sitter jag och softar med hundarna efter operationen, lite drogad och nöjd haha

Imorgon är det dags för Highway Games crossfit tävling på CrossFit Highway, kommer bli så kul! Jag kommer vara speaker och ösa på publiken och atleterna allt jag kan!

Bor ni i Linköping eller har vägarna förbi så måste ni komma och kolla.

Och vill ni provträna hos oss så bokar ni gratis prova på pass här: CrossFit Highway – Boka pass

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.