Peanut Butter Chrunchy choco…låter gott va!?

Crossfit, Kost & recept 3 jun 2015

Idag var det tredje passet på 3 dagar och imorgon är det vila, ska bil skönt faktiskt.

På schemat var det för OHS, 5 set med 3:or på 96% av mitt 3RM. Eftersom jag ökar vikt mellan varje pass just nu så valde jag att köra på min 3RM vikt, 70 kg. Det gick bra även om gårdagens pass kändes, här har ni en 3:a:

Sen var det 5 set med Hang Clean + Front Squat + Split Jerk, jag körde på 95 kg och det gick ok. Min Jerk är inte så bra, jag är stel i det smalare greppet och jag kommer inte ner under när vikten blir tung. Måste jobba på den mer och bara stå och nöta utfall så att det sitter.

Jag avslutade passet med en jobbig intervall WOD, 3 gånger 5 min Amrap med 1 min vila mellan av:

  • 9 Wallballs
  • 9 Toes 2 bar
  • 9 Burpees

Det gick ok och jag hann med alla T2B på 4:e varvet alla 3 intervaller. T2B känns riktigt bra nu och jag kunde hålla i alla obrutet, men jag kände mig tung i burpees och måste ner lite i vikt 😉 Intervaller är riktigt bra för förbränningen så om jag bara följer Gorilla programmeringen så ska formen nog komma.

Ni kanske har sett att jag ofta (även på videon ovan) kör med nya svarta knäskydd? Det är Back on Track nya grymt sköna och elastiska skydd. Jag har sedan tidigare skaffat deras vadskydd för att jag har dålig cirkulation i mitt skadade ben och det har hjälpt massor. Jag kör med det varje pass och jag märker att vaden återhämtar sig mycket bättre med det på, som kinesio tejp (om ni prövat det) fast bättre. Materialet är lite mjukare och flexiblare än traditionella skydd men ger ändå bra stöd.

Nu har jag alltså skaffat Back on Track skydd för knäna också, de är av ännu mer elastiskt material än vadskyddet men ger ändå bra stöd. Jag upplever att leden blivit rörligare sedan jag börjat köra med dem och att skyddet ät tunnare och elastiskt gör att det inte begränsar rörligheten lika mycket som andra skydd, jag behöver mer rörlighet, inte mindre 😉

Är ni ute efter nya skydd rekommenderar jag Back on Track varmt, ni hittar de här: Back on Track

På vägen hem hämtade jag en beställning från Svenskt Kosttillskott och när jag kom hem hade frugan gjort proteinpannkakor. Perfekt, då kunde jag testa det nya jordnöts smöret från Urtekram – Peanut Butter Chrunchy choco

Det var riktigt gott, inte för sött och för mycket choklad smak, lagom. Men min favorit på proteinpannkakorna är ändå Renée Voltaire Mandelsmör, sjukt gott.

Till pannkakorna blev det så klart min favo Nocco – Citrus/Fläder. Ni har väl testat den nya smaken Persika, också riktigt god och snart kommer det en ny smak med koffein 😉

Nocco beställer ni här: Nocco BCAA – med koffeinNocco BCAA – utan koffein

Och överlägset godast proteinpulver att göra pannkakor på är: Aldrig Vila Whey – Banana Toffee

Receptet är enkelt:

  • 1 dl äggvita
  • 1 helt ägg
  • 2 dl AV Whey Banana Toffee
  • 1 dl mjöl
  • 4 dl mjölk

Mixa och stek i Cocos olja 🙂

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.