Pressar på gymmet och i poolen :)

Crossfit, Gladiatorerna 24 aug 2016

Jill är i Marbella på semester med sin kompis, lycko henne! Men det är hon så värd som orkar stå ut med mitt flängande hela tiden och tar hand om allt hemma.

När hon är borta så har jag min mamma på besök så det är inte synd om mig…för när mamma är här får man hemlagad husmanskost när den är som bäst, tex pannbiffar med potatis och brunsås, hur jäkla gott är inte det!? 🙂

Plötsligt så har det blivit sommar igen och självklart så måste vi bada då…inte för att vi brukar bry oss om vädret men vi badar lite extra mycket nu 😉

Här var ett försök till synkroniserat ryggpalsk…gick sådär 😉

Sen körde vi lite cirkusträning…

Och balanserade pressar 🙂

Pressar körde jag även på gårdagens pass.

Push press 4 st 3:or på 90% av 3 RM, 70 kg för mig. Det alternerade jag med strikta CTB pullups.

Sen körde jag 30 min av:

  • 5 KB Bottoms up press (5 på varje arm)
  • 5 One arm ring rows (kolla video nedan)
  • 3 mins of easy Assault bike

Det var lagom.

Enarms ringrodden var ny för mig men jag tror det är en riktigt bra övning för att bli bättre i MU, CTB, Pullups, repklättring mm.

Här har ni video på hur övningen ser ut:

Att tänka på är att vara stabil och rak i kroppen hela tiden, spänna bålen och börja draget med att dra bak axeln innan du drar med armen. Luta mer om det blir för lätt.

Idag skulle jag köra snatch och OHS men det gick inte pga att jag har ont i benen och höft efter tävlingen. Även bulgarian split squats som stod på schemat fick jag stryka.

Lite tråkigt och jag var osugen på att träna vidare men bestämde mig ändå för att köra den 18 min WOD som var på schemat.

Amrap 18 min av:

  • 20/15 cals rodd
  • 12m front racked lunges 50kg/35kg
  • 6 burpee box jump over

Var 3 min gör 10 pullups, börja med pullups.

Jag bytte ut utfallsstegen mot stepups för att det inte gick och körde WODen på 80%. Efter var känslan i kroppen riktigt skön och jag mådde mycket bättre. Ibland måste man släppa det som inte känna bra och bara köra något så att man får svettas, då utsöndras massor av endorfiner i kroppen och man mår mycket bättre efter. Att avbryta och gå hem hade varit det sämsta jag kunde gjort 🙂

Efter WODen så körde jag extra benspark. Jag kör det vartannat pass även fast det inte är ben. Det är en grymt bra övning som balanserar och stabiliserar upp knäna och jag märker att jag inte får lika ont i knäna av tex knäböj eller pistols när jag kör den ofta.

Jag körde den i vår grymma FT2 maskin från Hammer Training och här har ni en video om övningen:

Så kör mer benspark, det är bra! 🙂

Finnlo Maximum maskinen som ni ser på videon är grymt bra komplement till skivstång och rack och något som fler boxar borde har. Det går att köra hur många bra övningar som helst i den och jag ska göra en video med alla mina favoriter snart 😉

Här hittar ni mer info om den: Finnlo Maximum från Hammer Training FT2

/P

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.