Solid Fitness Challenge – grymt kul tävling!

Crossfit, Gladiatorerna 22 aug 2016

Som ni säkert vet så gick Crossfit tävlingen Solid Fitness Challenge på stadion i helgen och jag tänkte sammanfatta helgen här.

I fredags åkte jag till Stockholm för att klippa mig hos Jessica, var ju tvungen att vara snygg på tävlingen 😉

Vi hade en gäst på besök från Tyskland i helgen och jag visade honom Stockholm på fredag kväll.

Stockholm är grymt vackert och jag insåg att jag saknar Stockholm rätt mycket ibland under rundturen, vi kommer säkert flytta hit igen i framtiden någon gång…

På lördag morgon var det inskrivning på Stadion och sen dags för tävling. En sak som är riktigt kul med att tävla är att jag träffar massor av vänner som jag inte ser så ofta annars, tex Hugo och Numi.

Även Lukas var på plats och hejade.

Honom får jag hänga med snart igen när vi åker på ProFitness Camps resan till Marbella 26 september till 3 oktober. Det finns bara 3 platser kvar på den om ni är sugna att hänga med, läs mer och boka här: ProFitness Camps Marbella

Nu till SFC tävlingen.

Första eventet var hinderbana. Eller snarare 2,6 km löpning men 3-4 hinder på vägen. Jag gillar inte att springa och har inte gjort det så mycket som jag skulle behövt för att placera mig bättre. Det hade det varit 20 hinder på vägen så…jag kom bland de sista och hade inte förväntat mig mer.

Andra WODen var 4 varv på tid av:

 • 16 boxjump overs
 • 16 HR push ups
 • 16 KB snatch (24 kg)

Den passade mig bättre och gick också mycket bättre. Jag skulle gasat på mer på slutet, då hade jag kunnat ta ett par platser till men jag är nöjd med den 4:e plats jag fick.

Den tredje och sista WODen för dagen hette Frangression och var:

 • 21 Pull-ups
 • 21 Power Clean (60 kg)
 • 15 C2B pull-ups
 • 15 Squat clean (60 kg)
 • 9 Bar MU
 • 9 Cluster (60 kg)

Timecap 7 min.

Som ni vet har jag inte testat Bar MU sen jag opererade axeln och jag visste inte om jag skulle våga göra dem när jag väl kom dit. Men på uppvärmningen så testade jag att göra några och klarade 3 i rad. Då bestämde jag mig för att även klara minst 3 på tävlingen.

Jag blåste på rätt fort i WODen och var framme vid Bar MU på 4 min drygt. Sen vilade jag läge innan jag försökte, publiken skrek och jag tog i allt vad jag kunde och krigade upp en. Sen satte jag andra rätt enkelt och även en tredje på ren vilja. Grymt kul att få göra 3 på tävling vilket räckte till en 12:e plats i WODen, över förväntan.

Frugan var uppe och hejade och på kvällen gick hon, jag och ett gäng andra ut och käkade på Vassa Äggen, en riktigt bra restaurang om man gillar kött…och det vet ni ju att jag älskar 🙂

Jag tog 1 kg Wagyu Entrecote och det smakade gudomligt gott och behövdes efter en hård dag.

Jag fick också plats med en liten efterrätt så klart haha…ni fattar inte hur mycket jag kan äta.

Målet för mig i tävlingen var att ta mig till final, för att göra det var jag tvungen att klättra rätt mycket under söndagen. Full laddad med energi från middagen på lördag kvälls så skulle jag göra allt jag kunde på söndagen om det var event som var svåra för mig.

 

Första eventet på söndagen var 3 var av:

 • 20 m OH utfalls steg
 • 20 m handgång

Vi var tvungna att gå 5 m i stöten minst och fick börja om om vi tex gick 4.5. Min handgång har blivit bättre men inte så bra att jag kunde tampas med de andra i min klass. Jag klarade 5 m 3 gånger vilket räckte till en 18:e plats i WODen. Förra året kunde jag gå 1 meter på händer så det får ändå ses som ok framsteg att jag numera kan gå ca 4-5 m i stöten även om jag inte var nöjd med placeringen.

Direkt efter armgången, med 1 min vila mellan, skulle vi springa 200 m. Det gick bättre och jag kom 10 i det eventet.

Nästa event var att göra ett maxlyft i ett komplex: 4 marklyft + 1 clean + 2 front squats + 1 shoulder to overhead

Här visste jag att jag hade chans att klättra lite och laddade på,  jag klarade 112,5 kg och här jag ni mitt lyft:

Bäst är självklart att split jerka upp den på slutet, men det kan jag inte så jag gick för en push press istället haha

Lyftet räckte till en 6:e plats och jag klättrade till en 13:e plats och var klar för semifinal dit 16 st gick.

I semi så var WODen på tid:

 • 30-20-10 pistols (alternerande ben)
 • 6-4-2 repklättringar utan ben

Repklättringar har jag tränat på som ni vet så det var jag inte så orolig för men pistoler kan jag bara göra med vänster ben på grund av frakturen och ett mekaniskt stopp i fotleden i höger ben. Jag frågade om jag fick dispans och göra alla på vänster men det fick jag inte. Däremot fick jag bygga upp hälen i skon för att skapa en bättre vinkel och kanske komma ner. Jag la in 3 kilar och ett vristband under sulan och hittade en höjd som kunde funka, sen drog jag på 3 knäskydd på knät för att det inte skulle göra ont pga vinkeln och testade. Det gick så jag körde 🙂

Det var lite knepigt med balansen på höger ben och det började krampa lite efter 10 st men jag tuffade på och klarade första 30 utan en ända no-rep 🙂

Repklättringen var inga problem trots ganska kraftigt regn.

Sen hann jag även med 20 pistoler till och 2 klättringar till innan timecap på 5 min var slut. Det räckte till en 11:e plats i WODen.

Jag slutade på 10:e plats totalt och missade finalen dit topp 8 gick. Lite synd eftersom det var en final som passade mig riktigt bra med rodd och marklyft bla.

Mina vänner Andreas och Numi hade turats om att vinna alla WODar fram till finalen. Numi vann de första 3 på lördagen, Andreas vann 3 av 4 på söndagen och Numi vann den som Andreas inte vann. Båda är helt sjukt grymma och två stora förebilder för mig. Numi har varit i Games som ni säkert vet och Andreas har lärt mig det mesta som jag kan inom Crossfit.

In till finalen låg de på exakt samma poäng.

Ni vet hur grym Andreas är på att ro och ingen av de andra hade någon chans, han vann finalen ganska enkelt och tog hem hela Solid Fitness Challenge, så jäklar grymt!

Jag är grymt stolt över min vän och partner för hans prestation, riktigt imponerande. Det är ofta en nackdel att vara lång och tung i Crossfit men Andreas verkar ibland leva under andra fysiska lagar och klarar i princip allt lika bra som småkillarna trots hans 199 cm och 110 kg. Jag vet hur mycket han tränat och kämpat för detta i boxen, hur mycket han älskar Crossfit och jag kan inte komma på någon som är mer värd att vinna än han var igår, hans hjärta brinner verkligen för Crossfit.

Har är en stor inspiration för mig som visar att det går och att om han kan så kan även jag, bara tacka för inspirationen och fortsätta kriga!

När det kommer till min insats så är jag inte nöjd, jag hade velat gå till final. Men jag är fortfarande för ojämn, blandar 4:e och 6:e plats med bottenplaceringar och då räcker det inte, alla kan det mesta rätt bra nu för tiden. Det positiva var jag gjorde mina 3 första Bar MU på tävling och klarade 25 pistols med ett ben jag aldrig trodde skulle kunna göra pistols någonsin 🙂 Jag lärde mig också väldigt mycket genom att se de andra tävla och fick åter igen en insikt i vad jag behöver jobba på för att bli bättre, det är också en av de stora anledningarna till att jag tävlar – att lära mig.

Men framförallt hade jag riktigt kul i helgen! Även om jag är en tävlingsmänniska som ger allt för att vinna så älskar jag också att tävla just för att det är så kul. Stämningen på plats, alla sköna medtävlanden och publiken som ger en så mycket energi att man klarar mer än man tror är en fantastisk upplevelse som jag vill ha mer av 🙂

Måste tacka alla från CrossFit Highway som var uppe och hejade på oss (vi var 5 st som tävlade från boxen). Ert stöd var ovärdeligt och hjälpte oss garanterat att ta i mer och prestera bättre, tack!!

Sen vill jag rikta ett extra stort tack till Crossfit Solid och Karl Dyall för att de anordnade en riktigt kul tävling. Jag vet precis hur mycket jobb och planering som krävs för ro ihop ett event som detta och är mycket imponerad över det jobb dem gjort. Visst det finns alltid saker som kan göras bättre i efterhand men på det stora hela så var det en tävling i världsklass men kul och utmanande event, bra domare och bra organisation rakt igenom. Tack för att jag fick vara med på det!

Här hittar ni mer om Crossfit Solid och här med om Solid Fitness Challenge.

Stort tack också till fotograf Anna Åberg som tagit alla bilder med SFC loggan i inlägget. Alla bilder från tävlingen finns på hennes FB här: Mandalaya

Nu är det bara att börja nöta på svagheterna igen… 😉

/P

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.