Svinkallt! Det skyller vi på ;)

Crossfit, Gladiatorerna 6 jan 2016

Inatt och idag var det kalt på riktigt, vi hade -15 och innan värmesystemet i huset han balansera upp så vart det riktigt kallt ett tag. När jag vaknade låg Smulan med nosen i en toffla, då vet man att det är kalt på riktigt…eller så försöker hon bara dölja att hon tuggade på den haha

Jag jobbade hemma på förmiddagen och åkte in till CrossFit Highway efter lunch för att träna. Då var det fortfarande svinkallt och jag var frusen när jag kom fram.

Vi började med Backsquat och skulle hitta 5 RM. Jag har inte böjt på 3 månader pga knät så jag tog det lugnt och kände på det. 120 kg kändes bra, på 130 kg så raspade det lite i knät, antagligen i minisken, inget som gjorde ont. Jag körde en på 140 och en på 150 kg också för att känna på det. Det kändes helt ok, raspade lite då också och jag tror att det beror på obalans mellan medialis och övriga lårmuskler. Men jag valde det säkra före osäkra och gick inte på 5 RM.

Sen skulle vi köra “Bergeron Beep Test”
Det är att på varje minut så länge man kan göra:

  • 7 Thrusters, 35kg/25kg
  • 7 Pull ups
  • 7 Burpees

Så hinner man med alla 21 reps under minut ett så vilar man till min 2 börjar och sen gör man alla 21 igen och ska hinna klart innan minut 2 är slut och så vidare. Alltså en potentiell evighetsmaskin med två av de hemskaste övningarna som finns, thrusters och burpees, härligt va! 🙂

Jag testade ett varv, fick 200 i plus, väntade lite och sen körde vi igång. Jag har klarat 12 varv tidigare och borde klara mer idag tänkte jag. Redan efter 3-4 så blev det tung, jag kände att jag inte värmt upp alls som jag behövt och jag började svettas efter typ 5:e varvet. Då gick det lite lättare ett tag men på 11:e varvet så kändes det riktigt tungt, mer än 2 varv till hade jag inte och jag stannade på en burpee ifrån att klara 11 varv….

Jag skyller på kylan att jag inte slog mitt PR idag haha 😉 ….fast lite så var det, eller rättare sagt pga av att jag inte skapade värme i kroppen innan jag började genom att värma upp ordentligt. Jag gjorde det klassiska misstaget att tänka att jag värmer upp de första varven. Men det håller inte när man ska maxprestera och det kostade för mycket energi att få igång kroppen…nästa gång ska jag värma upp ordentligt, oavsett hur kalt det är ute.

Sen åkte jag till Hälsofreak och fyllde på med mer bra energi istället. Jag käkade med frugan och det var riktigt gott, dem har fått flera olika nyheter till sina sallader, bland annat skinka och fläskfilé, gott!

Som efterrätt prövade jag deras snickerstårta, sjukt god, pröva den när ni är där.

Det känns riktigt kul att premiären av Barnens Hinderbana kommer var i min hemmastad Linköping. Banan kommer byggas upp på Stångebro Sportfällt och genomföras den 5 maj, Kristi Himmelsfärd. Vi kommer se till att det bli en grymt bra premiär och göra allt för ett lyckad start, hoppas ni kommer!

Bokningar av startplatser rullar in och ni bokar plats till barnen här: Barnens Hinderbana – Linköping

ad_linköping

 

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.