Uppdrag – stoppa mobbning 

Crossfit, Gladiatorerna 18 feb 2016

Idag besökte jag Vidingsjöskolan för att prata om mobbning. Dem bjöd in mig för att de haft problem med mobbning och ville ha någon som barnen kanske lyssnar på. Jag har själv varit mobbad när jag var liten och vet hur det känns så jag ställde självklart upp och föreläste om min uppväxt och mobbning. Här har ni gänget som kom och lyssnade.

Ofta så förstår inte dem som mobbar hur det känns för den som blir mobbad, man säker något lite elakt, ”fula tjockis” tex och alla skrattar, sen tänker den som sa det och dem runt om kring inte på det mer. Men den som blev kallad ”fula tjockis” går hem och tänkte på det hela tiden, kanske tittar sig i spegeln och känner sig tjock, kanske gråter lite när de går och lägger sig och vill helst av allt inte gå till skolan dagen efter, personen bil genuint ledsen och mår dåligt. Och inga barn vill vara ledsna eller göra något ledsen, det var dem tydliga med när jag frågade. Därför är det så viktigt att man tänkte på vad man säger till andra och är snäll, för den man mobbar idag kan vara den man söker jobb hos om 10 år, tror ni man får jobbet då?

Vi pratade också om att de modigaste och starkaste personerna på jorden är dem som våga säga ifrån när dem ser att andra bli mobbade, att bara säga ”Sluta! Du gör han/hon ledsen!” kan göra skillnaden så att personen inte mår dåligt eller gråter när de går och lägger sig. Och den som vågar säga ifrån framstår som cool och modig inför övriga, vilket alla vill vara 🙂

Så Vidingsjöskolan lovade att vara starka mot mobbning och säga ”nej” om det sång någon vara elak, kolla här:

Jag hoppas detta inspirerar andra barn att stå upp för sina vänner om de bli illa behandlade och säga ifrån, inget barn ska behöva gråta hemma och känna att de inte vill gå till skolan för att de är illa behandlade.

Kan jag få barnen att lyssna och sluta mobbas så kommer jag göra allt jag kan för att bidra till det, jag vill stoppa mobbning.

Så i mån om tid kommer jag besöka skolor och föreläsa om mobbning, vill ni att jag kommer till er skola? Be er rektor maila mig till [email protected] så ska jag göra vad jag kan för att komma.

På Vidingsjöskolan pratade vi också om Barnens Hinderbana och alla var riktigt sugna på att springa loppet och träffa fler gladiatorer än mig, de skulle be sina föräldrar att anmäla dem.

Barnens Hinderbanan besöker 10 städer i sommar, läs mer och anmäl era barn här: Barnens Hinderbanan

kartan2

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.