Vårda kärleken Då håller den...

Crossfit 17 aug 2015

Igår kom jag och frugan hem från en underbar helg i Berlin.

Vi har varit ihop i 10 år och gifta i 8 år. Våra liv är hektiska och ni som följer mig vet hur jag jobbar med massor av olika projekt hela tiden, jobbar mycket, jobbar sent, flänger runt på event och även försöker satsa på Crossfit. Min fantastiska fru gör allt ni inte ser mig göra. Hon pluggar just nu och kan vara hemma lite bättre tider än mig, därför tar hon hand om hemmet, städar allt, tvättar allt, lagar typ all mat…utom när jag grillar 😉 och lämnar och hämtar barnen oftast, allt för att jag ska kunna jobba så mycket som jag gör just nu och satsa på karriären. Barnen går och lägger sig 21 typ och efter det så orkar vi kanske prata lite eller kolla på en serie om inte jag jobbar.

Uppdelningen gör att vi ses inte så mycket som vi skulle vilja och det tär lätt på förhållandet när det är så. Utan tid tillsammans så svalnar känslorna sakta, man bråkar oftare när man ses, man bli lättare irriterade på skitsaker, saker som egentligen inte betyder något men man hakar upp sig för att man egentligen vill prata om saker kanske, eller för att man är stressad med sitt och vill ha avlastning eller bara känner sig ensam.

Vi har tjafsat en hel del under våra år tillsammans, säkert som alla andra, men vi har också hittat fram till varandra och hittat det vi båda älskar att göra tillsammans och det är så vi vårdar vårt förhållande. Vi båda gillar att äta god mat, shoppa, gå på stan, dansa, festa, sova tillsammans utan barnen och bara ha det mysigt. Det var det vi gjorde i Berlin och det var helt underbart, vi bråkade inte om en enda sak och hade bara kul och en perfekt helg tillsammans. Det är därför vi åker själva utomlands 2 gånger per år, för att vårda förhållandet, hitta glöden, ladda batterierna och älska varandra mer! Det är det som som kommer göra att det kommer vara vi för evigt.

Känner ni igen er hur i hur vi har det med stress och tjafs? Testa att göra som vi, hitta något som ni båda älskat att göra och bestäm att ni gör det minst 2 ggr per år. Det behöver inte var en weekend utomlands, det kan vara en natt på Spa i Sverige med super middag och shopping. Det kan vara en middag med bio per månad, det kan vara att ni går på en konsert eller festival tillsammans, ett sport evenemang etc. Hitta vad ni älskar att göra tillsammans och gör det!

Det var exakt vad vi gjorde i Berlin och här kommer lite av det vi hittade på…

Vi började med att shoppa på KaDeWe och gatorna runt om. Det är ett riktigt bra shopping område och allt du kan tänka dig finns där. Alla dyra lyxmärken och billiga märken.

Vädret var grymt bra och vi hade över 30 grader.

På semestern måste man få unna sig lite och i Berlin finns det Crêpes med Nutella, omöjligt att motstå så det blev några på resan…tur att vi dansade mycket också 😉

Efter shoppingen så åt vi och drack champagne på KaDeWe. De har allt där, inte bara massa kläder (som NK fast 10 ggr så bra), utan även grymmaste charken, bra mat, choklad, viner mm.

Jag åt en grym entrecote.

Efter tog vi ett till glas i skybaren och pratade och hade mysigt.

Sen åkte vi till hotellet, Cosmo Hotell vid Spittelmarkt, ett riktgt fint och bra hotell där vi bott 3 ggr nu. Vi gjorde oss i ordning och gick ut och festade lite. Vi var på en utomhusklubb som heter Ipse, den ligger vid en å och de spelade grym musik. Vi dansade till 2 typ innan vi gick hem.

Dagen efter gick vi på stan igen och kollade runt. Här står jag vi en park bredvid floden Spree som går genom Berlin. I parken ha de en dansbana och det är mysigt att ta en kaffe och titta på de andra som dansar. Vem som helst kan gå upp men jag kan inte dansa nykter så vi tittade bara på haha

  

Sen gick vi till Alexa mall vid Alexanderplatz, där är det också riktigt bra affärer.

Självklart så handlade vi till barnen och bland annat så fick de en varsin nalle som vi gjorde.

Frugan fylle 39 år i lördags och i present fick hon inte bara resan utan även shoppa loss…happy wife, happy life som man brukar säga 😉

På kvällen gick vi självklart ut och firade Jill. Vi var ute med vår kompis Everton som vi lärt känna i Berlin och vi gick till en av Jills och min favo klubb, Tresor. De har två dansgolv på lördagar, Globus är uppe och är som ett ”vanligt” dansgolv med ljus och en bar bredvid.

Nere har dem ett andra dansgolv som heter Tresor, det ligger helt under marken, dit är det en mörk korridor och sen möts man av i princip bara och strobbar, laser och tung techno, jag filmade lite när vi gick dit…

Coolt, lite som Turbin på gamla goda tiden.

Vi dansade länge och hade grym kul.

Dagen efter var vi lite slitna och bestämde oss för att gå på bio, men innan det skulle vi äta något gott och hittade Beef Grill Club by Hasir på Potsdamerplatz. En riktigt grym kött restaurang, den absolut bästa jag varit på faktiskt. De hade allt!

 

 

Man kunde beställa 1,2 kg T-bone tex 😉 Så hungrig var jag inte men det blev en 500g oxflilé chateaux briand som var perfekt.

Tillbehören, coleslaw, ångkokt spenat, stekt potatis med lök, bea och pepparsås var också fantastiskt gott.

Nästan lika fantastiskt som min fru är vacker…jag kan inte fatta att hon är 39 år så snygg som hon är. Det är bäst jag håller mig i form och ung också så jag håller måttet när jag går bredvid henne på gatan 😉

Sen såg vi The Man from U.N.C.L.E, riktigt bra och kul film. Lite som James Bond men mer kul.

På måndagen åkte vi hem efter en perfekt helg bara jag och Jill tillsammans, mer kära än någonsin och ännu mer övertygade om att det är vi för evigt, en underbar känsla.

Självklart hade vi saknat barnen massor hela helgen och det första vi gjorde när vi kom hem var att hämta de från dagis och skola tillsammans.

Det som inte vårdas när man festar och äter gott en weekend är formen och träningen 😉 På kvällen igår testade jag att träna lite och kroppen trodde jag var dum i huvudet och strejkade, men jag svettades i alla fall lite och sov gott.

Idag och var de jobb och träning i vanlig ordning och jag och Andreas testade första WODen i Solid Open tävlingen som är på lördag, dem släppte den idag.

Den är 3 varv på tid av:

  • 21 CTB pullups (Masters körs vanliga…phu)
  • 15 Hang Power Cleans (60/40 kg)
  • 9 Front Squats (60/40 kg)
  • 6 Push Jerk (60/40 kg)

Riktigt tur att jag är Master och slipper CTB 😉 vanliga pullups kändes så mycket lättare. Jag körde 2 varv plus alla pullups och det kände ok. Det är helt klart greppet som dör i denna och det kommer bli krig sista varvet på lördag och jag kommer ge allt!

 

Imorgon blir det ett sista lugnt pass innan Hälsokicken på torsdag kväll och sen Solid Open på lördag morgon.

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.