1 week out!

15 Nov 2015

En vecka kvar till mitt måldatum och jag kan väl konstatera att jag inte kommer att nå ända fram…

Sist jag skrev var det dags för mig att ställa mig på vågen dagen efter. Hade den visat 77 kg hade jag legat efter men åtminstone varit på rätt väg och legat längs min tänkta utvecklingsplan men icke. Vågen visade 81,3… Vilken chock!!!

För en månad sedan vägde jag 79,3 vilket var min lägsta vikt under denna resa! Av någon anledning har jag gått upp 2 kg. Visst man kan skylla på dagsformen men jag vet att jag väger lite mer nu oavsett vilken dag jag ställer mig på vågen…

stadshagen_151015

Jag har inga bra bilder som visar på det men jag ser i spegeln att det rent visuellt gått åt andra hållet, d.v.s. rätt håll. Mer vaskulär generellt och upplever att magmuskulaturen har blivit mer synlig men viktmässigt ligger jag i storleksordningen 4 kg högre än jag borde…

Jag håller inte dieten med 100% disciplin och skulle inte säga att det motsvarar en strikt tävlingsdiet, men jag har definitivt legat på ett kaloriunderskott i snitt över perioden så för mig känns det lite märkligt att jag befinner mig där jag befinner mig.

Kan det vara så att mitt diskbråck, som jag fick ganska precis samtidigt som jag kan se att min positiva trend gav vika, har spelat roll? I sådana fall både träningsmässigt men kanske även mentalt? Och/eller är det det faktum att jag lade om min träning i samband med mitt diskbråck som spökar? Gick ju från en mer styrkeinriktad träning med tunga basövningar och få reps till en träningstil mer inriktad på hypertrofi d.v.s lite högre reps med fokus på kontakt och TuT?

Denna vecka kör jag en tokstrikt diet! Känner att jag vill nollställa kroppen, lägger mig på ca 1200-1400 kcal per dag. Håller nere mängden kolhydrater och dricker rikligt med vatten. Satsar på minst 4 träningspass i veckan. Får se hur jag ser ut och även känner mig på fredag. Till helgen kanske det är dags att sätta sig ner och summera läget och sedan lägga upp den fortsatta planen!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.