2 weeks out!

11 Nov 2015

Känns som att det sitter fast i tjock tjära och klister! I morse körde jag ett extra cardiopass innan jag checkade in på kontoret. Gäller att bränna kalorier, förra veckan summerar jag totalt 6 träningsdagar varav 4 styrketräning och 2 endast cardio.

Mitt måldatum närmar sig med stormsteg och imorgon tänkte jag ställa mig på vågen igen. Tittade precis tillbaka lite i mina anteckningar och utifrån det faktum att jag fredagen den 16 oktober vägde 79,3 kg så borde jag väga drygt 77 kg imorgon om jag lyckats hålla min uppsatta fettförbränningstakt på ca 0,5 kg / vecka. Om jag lyckas med det återstår som sagt att se imorgon… :-/

stadshagen_151015

Under resans gång landade jag som ni vet i ett utmanande och tufft men fullt nåbart väldefinierat mål. En kroppsvikt på 75 kg den 23 november i år. Nu är det ju ändå så här att att även om vågen imorgon bitti visar 77 kg är det i princip en orimlighet att på drygt en vecka till förbränna ytterligare 2 kg rent fett. Visst, i teorin skulle jag nog kunna pressa ner kroppen till målvikten genom att tömma glykogen och vätska men egentligen finns det ingen anledning att göra det. Gör ju ingenting med mängden kroppsfett, varken på kort eller lång sikt så jag ser ingen vits med ett sådant ”ful-race” på det sättet nu mot slutet!

För mig handlar det egentligen inte om vad vågen visar utan mer om att maximera mängden fettfri massa och samtidigt sänka mängden kroppsfett. En kroppsvikt på 75 kg innebär ca 7% kroppsfett för min del. Då har jag utgått ifrån att jag bibehållit den fettfria massa jag hade vid BodPod-mätningen 18/9 och ”bara” plockat bort drygt 5 kg fett sedan den mätningen.

Och det är väl just det där med att ”bara” plocka bort 5 kg fett som just nu går så trögt! Av dessa 5 kg vet jag att jag plockat bort ca 1 kg. Imorgon borde totalt 3 kg av dessa ursprungliga 5 kg vara borta. Jag återkommer inom kort med hur det gick med det!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.