4 weeks out! eller 40 weeks later!

27 okt 2015

Redan tisdag och bara 4 veckor kvar till måldatum… Nu tickar klockan!

Egentligen är 4 veckor ingenting jämfört med tiden jag spenderat på denna förvandlingens resa så långt. Faktum är att det gått drygt 40 veckor… Vecka in och vecka ut planerat min träning, planerat min kost och hela tiden aktivt sett till att få tillräckligt med sömn för att återhämta mig och orka med allt i min vardag.

Har finslipat mitt träningsprogram lite och fortsätter med att dela upp kroppen på endast två separata träningspass. Alternerar passen och försöker köra 3-4 gånger i veckan.

Pass 1:

  • Rygg
  • Axlar
  • Vader
  • Biceps

Pass 2:

  • Bröst
  • Ben
  • Mage
  • Triceps

 

Idag ett bra Pass 1 med riktigt bra tryck i kroppen! Blir inte mer än kanske 6-7 set per muskelgrupp men fokuserar på bra kontakt och kört i princip till fail på varje set.

Ställde mig på vågen i slutet av förra veckan och fick nästan en chock… Upp drygt 1,5 kg… Deprimerande… Visst jag hade ätit några cheat-meal och i synnerhet fått i mig mer kolhydrater än vanligt. Det i sin tur ökade mängden vätska i kroppen och vips så blev jag tyngre! Fortfarande lite förkylning i kroppen dessutom vilket kan bidra till vätskeansamling… En vardag för småbarnsföräldrar. Det kommer hem mycket baciller och elände från förskolan! Den ena förkylningen avlöses av den andra…

Hur som helst struntar just nu i vågen, skippar den ett tag. Det går åt rätt håll och jag vet att jag gör rätt sett över 1-2 veckor vad gäller dieten. Känner mig rätt trygg i det. Kanske inte den mest optimala kosten men med avseende på mängden protein och kcal ligger jag rätt. Det går långsamt men det syns skillnad, gäller bara att hålla i!

Just nu har jag dessutom en mycket intensiv period på jobbet med mycket som skall levereras. Långa arbetsdagar och mycket fokus på det. För att få vardagen att fungera och för att jag faktiskt skall orka med kan jag just nu inte pressa mig mycket mer än jag redan gör så det gäller bara att ha tålamod och hålla i som sagt.

I slutet av veckan tar jag flyget norrut till mina föräldrar för att hämta hem min dotter som spenderar höstlovet hos farmor & farfar. Därför blir det att klämma in ett träningspass extra redan i morgon. Det blir att stiga upp tidigt och komma iväg så att jag hinner köra mitt träningspass innan jobbet. Det i sin tur innebär att det gäller att komma i säng tidigt ikväll för att få tillräckligt med sömn för att orka.

Ja, jag kan konstatera att även vecka 40 gäller det att planera hela veckan så att kosten ligger rätt, mängden sömn blir tillräcklig och samtidigt se till att det finns tillräckligt med tid att avsätta för veckans träningspass! 🙂

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.