5 weeks out!

21 okt 2015

Oj, tiden går fort när man har roligt! Men även nu! 😉

Skämt å sido, bara 5 veckor kvar… Ställde mig på vågen i fredags. Den visade 79,3 kg vilket å ena sidan känns fantastiskt å andra sidan inser jag att det blir tufft att hålla deadline. Tufft eller inte, tänker inte sänka ribban bara för det! Den ligger kvar och jag kör på för att nå den! Fokus nu!

robert_79_kg

Dessvärre har det visat sig att mina ryggproblem som jag nu har haft sedan ca en månad tillbaka grundar sig i ett diskbråck (L5-S1). Det är konstaterat av läkare efter genomförd magnetröntgen. Besväras just nu av ischiassmärta och viss stelhet i ryggen.

Det går alltid att vara efterklok. Kanske har mitt intensiva tränande tillsammans med dålig teknik orsakat diskbråcket, kanske skulle jag aldrig fått det om jag inte gjort denna satsning. Men å andra sidan så tjänar det inte mycket till att grubbla över det.

Jag är glad över att jag tog beslutet och påbörjade resan oavsett, jag mår så mycket bättre nu! Samtidigt är det är klart att jag inser att jag kan säga så då smärtan och problemen är på en fullt hanterbar nivå. Jag har full respekt för de som har oturen att dra på sig ett ”allvarligare” diskbråck och som får kämpa med grymma smärtor varje dag i långa perioder och ställer mig självklart ödmjuk inför det faktum att jag inte drabbats av det.

Av den anledningen har jag lagt om min styrketräning rätt rejält och den ser helt annorlunda ut nu jämfört med tidigare. Mycket mer isolationsövningar där jag inte direkt och/eller tungt belastar ryggraden vertikalt. Högre repetitionsantal och lite lägre vikter. Jag kommer nog att träna så en period. Har även kontakt med en sjukgymnast för att hjälpa mig hitta fokusområden och övningar för att underlätta rehabilitering.

Jag gnetar på med mina lunchlådor, planerar in mina träningspass i veckan så att det passar allt annat som skall hinnas med i vardagen! Intensiva arbetsdagar med mycket som skall göras kräver sitt, men jag upplever att träningen får mig att orka med ännu bättre!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.