6 weeks out! Delmål #2 uppfyllt

13 okt 2015

Det börjar dra ihop sig! Både tidsmässigt men som tur är även kring magen! 😉

Vågen svänger lite hit och dit och det är klart det är några kilon kvar till målvikten på 75 kg, men jag ligger numera under 80 kg i alla fall. Det innebär att mitt Delmål #2 är uppfyllt! Egentligen var mitt ursprungliga Delmål #2 en vikt på 80 kg med 67,8 kg fettfri massa. Nu har jag ju lyckats höja min fettfria massa till 69,7 vilket gör att jag nästan har 2 kg till godo på det Delmål 2#. Whatever! Under 80 pannor och med lite mer muskelmassa än när jag drog igång i Januari! Klart man skall se det som en framgång! 😉

Samtidigt är jag lite bekymrad då jag fortfarande har problem och smärtor kopplat till ländryggen. Molande smärta som stundtals är rätt intensiv med strålningar ner i främst höger ben. Ibland är värken i benet värre än ryggsmärtorna och ibland tvärt om. Hela förra veckan strök jag i princip all styrketräning, bara cardio. Crosstrainer med inte allt för yviga rörelser och cykling på motionscykel. Promenerade lite på löpbandet vid ett tillfälle men var tvungen att kliva av efter 12 min p.g.a smärtor i höger ben.

Denna vecka kommer jag lägga in styrketräning igen men stryker knäböj, marklyft & militärpress.

Hmm… Blev inte så mycket kvar då, det är ju i princip dessa övningar som jag kört på under hela denna resa så långt…

För att avlasta ländryggen får jag skippa, mage, nedre rygg och ben åtminstone denna vecka. Delar upp kroppen på två dagar och kör fyra pass denna vecka:

Dag 1

  • Drag uppifrån i Pure Strength maskin
  • Latsdrag
  • Rodd i maskin (stöd mot bröst)
  • Bröstpress i maskin
  • Liggande hantelpress

Dag 2

  • Sittande vadpress
  • Drag ut åt sidan i CableCross
  • Lätta framåtlutande hantellyft åt sidan med stöd mot bänk
  • Smal bänkpress
  • Liggande tricepspress

Lätta enarms tricepspressar. Flyttar fokus från tunga basövningar till lättare isolationsövningar med fokus på pump, muskelkontakt och kör lite mer åt TUT-hållet. Time-Under-Tension – alltså att bibehålla anspänningen i muskeln under hela rörelsen och så länge som möjligt. Blir en annan typ av träning än jag kört senaste halvåret, vilket kan vara bra. Skall bli intressant att se hur kroppen reagerar på träningsförändringen!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.