7 weeks out!

5 okt 2015

Utgångsläget med 7 veckor kvar till måldatum kunde väl uppriktigt sagt ha sett lite bättre ut…  😉

  • Rätt jobbiga problem med ländrygg – går inte att köra varken marklyft eller knäböj. Stel och ont.
  • Förkylning i kroppen som inte riktigt vill släppa.
  • Upplever att jag binder rätt mycket vätska p.g.a. förkylningen och att kroppen inte är i balans med avseende på ryggen… det i sin tur gör att det inte är så kul att ställa sig på vågen då siffrorna inte bekräftar framsteg trots att jag vet att jag hållit dieten bra.

Problemen med ländryggen medför stelhet i hela höger sätesmuskel med krampliknande smärta. Har genomgått en rätt smärtsam behandling hos naprapaten idag, det gjorde ont, rejält ont. Men jag tror faktiskt det blir bättre! Sannolikt kommer jag att helt avstå från styrketräning åtminstone hela den här veckan (hur jag nu mentalt skall klara av det).  Jag får försöka ersätta styrketräningspassen med någon form av cardio.

Den här förändringens resa innebär verkligen att det går upp och ner. Ena dagen känner man sig stark, kanske presterar jag t.o.m. ett personbästa på gymmet, nästa dag känns allt fel och man tvivlar rejält på det man håller på med och framför allt på sin förmåga att faktiskt nå målet.

För att lyfta mig själv lite dessa dagar när det känns lite tyngre brukar jag försöka reflektera kring vad jag faktiskt uppnått och preseterat så långt. För mig ett sätt att kanske trigga hjärnans belöningscenter då den hårda dieten efter månader knappast hjälper till att göra det… Genom att faktiskt fundera och ”gotta sig” i de resultat som jag redan uppnått är det lättare att hålla modet uppe och upprätthålla motivationen!

Om jag räknar med att jag lagt på mig ca 2 kg muskler sedan start och samtidigt gått ner ca 15 kg i vikt så innebär det att jag totalt tappat ca 17 kg rent fett! Det i sin tur innebär att jag faktiskt avlägsnatt motsvarande fettmängd som finns i över 42 st halvkilos smörpaket från min kropp!

smor_500g

Om man tänker sig 42 stycken smörpaket av sorten ovan utsmetade på kroppen inser man hur sjukt mycket onödigt fett en sådan kropp faktiskt går omkring med! 🙂 Helt i onödan!

Med det i bakhuvudet och vetskapen om att jag åstadkommit den förändringen så startar jag ändå denna vecka med tillförsikt och med ambitionen och viljan att hålla dieten stenhårt under veckan trots att styrketräningen kommer att få stå tillbaka!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.