Behöver utveckla min träning Dags att bli bättre!

1 aug 2015

Tillbaka i ett varmt och soligt sommar-Sverige! Not… Men väl tillbaka till gymmet efter en skön vecka med mycket bad, sol och värme!

Det negativa är att det bjuds inte mycket av dessa varor här i Sverige. Mulet, blåsigt och 16 grader kan ju få vem som helst att tappa sugen… Det positiva är att nu är jag tillbaka på hemmaplan och kan köra på full fart framåt igen med min satsning!

Har idag drygt en vecka ledighet kvar sedan är det tillbaka till jobbet. Men från och med nu kan jag helt lägga upp träning och diet så optimalt det går i min vardag för att nå mitt mål!

I onsdags hade jag bokat in ett träningspass med Fabian, PT på SATS Täby Centrum. Fabian är utbildad PT och har själv erfarenhet från tävling i styrkelyft vilket är perfekt för mig då jag behöver gå igenom och finslipa tekniken i basövningarna. I onsdags gick vi igenom marklyft och knäböj. Fick godkänt av Fabian på utförandet men vi justerade bl.a lite bredden på greppet i marklyft och andningstekniken. Känner mig motiverad att jobba mer med tekniken framför mängden vikt några veckor innan jag börjar lasta på lite mer! 🙂

Syftet för mig på lång sikt är naturligtvis att kunna träna skadefri och med rätt teknik utveckla styrka och kunna träna tyngre för att i sin tur bygga muskelmassa! Att träna styrketräning, bygga muskelmassa, bli av med överflödigt fett osv tar tid och jag tror det är viktigt att se sina ansträngningar utifrån ett längre perspektiv. Även om jag har ett mål och flera delmål längs vägen inser jag att jag kommer aldrig bli ”klar”.

Denna förvandlingens resa är en one-way-ticket, jag kommer ALDRIG tillåta mig själv hamna så dålig form som jag var för ett eller för den delen två år sedan! Då gäller det också att genuint inse att man aldrig blir klar eller färdig utan att det handlar om att hela tiden sätta nya mål och gå framåt oavsett om det gäller träningen, kosten eller annat i livet!

Värmt upp lite innan träningspass med PT

Kommer inom kort boka ytterligare en session för genomgång av teknik i militärpress och bänkpress vilket jag ser fram emot!

I morse vägde jag in mig på precis 82,5 kg vilket är min lägsta vikt så långt! Inte så illa med tanke på att det blev några pizzor och någon hamburgare i Turkiet förra veckan. Haha 🙂

Nu är klockan 09:22 lördag morgon och jag har förberett mig för ett axel och bröstpass nu på förmiddagen. Gymmet öppnade 09:00 idag så det är bara att ta sig iväg och köra på!

På återseende!

Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.