Bra axel- och bröstpass idag!

11 aug 2015

Äntligen börjar jag känna mig redo för att börja köra bänkpress och annan mer ansträngande bröstträning på allvar igen!

För ganska precis 5 månader sen (tisdagen den 10 mars) skadade jag mig i samband med bänkpressövning och fick en rejäl muskelbristning i vänster bröstmuskel liggandes på just den bänken som skymtas bakom mig nedan.

Idag på mitt, vid det här laget stående lunchpass på tisdagar, var jag tillbaka på ”brottsplatsen” och kunde köra följande fyra set bänkpress utan problem:

  • 50 kg x 12
  • 60 kg x 12
  • 70 kg x 6
  • 70 kg x 6

Kändes bra även om jag fortfarande har en del stelhet i muskeln som behöver jobbas bort. Det fick därför även bli 3 set hantelflyes på lutande bänk med extra fokusering på bra bottensträck för att sträcka ut bröstmuskulaturen.

Gick även bra att köra militärpressar, vilket jag inledde dagens träningspass med. På det hela taget kände mig lite starkare än förra veckan och orkade någon repetition mer på samma vikter.

Rent visuellt i spegeln ser det dessutom ut som att det ”dragit ihop sig” ännu lite till kring magen och jag upplever att jag nästan skulle kunna dra åt skärpet i byxorna ytterligare ett hål! Till helgen jag hoppas att siffrorna på vågen visar att jag närmar mig 80-kilostrecket. Den mentala målbilden av de vita digitala siffrorna på badrumsvågen visualiserar  jag återkommande framför mig. De dyker upp i alla möjliga situationer t.ex. när jag sitter på tunnelbanan eller skall somna på kvällen. Det ska gå! Bara hålla i dieten och bränna bort fettet!

Nöjd med dagens träningsinsats. Imorgon vilodag och uppladdning för ett förhoppningsvis tungt benpass på torsdag! 🙂

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.