Dagens träningspass blev riktigt bra!

5 mar 2016

Hur mycket bänkar du? En inte allt för ovanlig fråga när det börjar diskuteras styrketräning i olika sammanhang. Jag har egentligen aldrig varit speciellt stark i bänkpress. Tror att jag vid något tillfälle klarat en etta på 130 kg men jag var nog lite tyngre än jag är idag. Skulle tro att jag då vägde dryga 90 kg. Nödvändigtvis inte mer muskelmassa än idag men absolut inte med någon som helst begränsning i kaloriintag! 😉

robert_20160228_taby2

Efter några uppvärmningset blev det idag en sexa på 100 kg, tätt följt av en 4 på 105 kg! Och då utan pass!

Min återhämtning från den kraftiga muskelbristningen i vänster bröstmuskel i mars förra året tog över ett halvår. Jag minns hur jag först efter några veckor in i min rehabträning började köra 10:or endast med en standard 20 kg stång. Då kändes 100 kg på stången väldigt långt borta. Det har tagit tid men nu känns det ändå helt fantastiskt att jag är uppe på vikter som det var väldigt länge sedan som jag överhuvudtaget hanterade!

Några extra minuter med lite högre intensitet på Cross-trainer fick det också bli idag samt en avslutning med intensiv stakning i stakmaskinen! Är mycket nöjd med dagens pass och ser definitivt fram emot morgondagens. Skönt att förkylningsproblemen ser ut att vara borta, peppar peppar!

Ostbågens dag

Idag är det tydligen Ostbågens Dag, hade ingen aning om att den dagen fanns överhuvudtaget. Är riktigt svag för just ostbågar, visst det finns annat gott snacks men inget går upp emot just ostbågar. 😉
cheez_doodles

Samtidigt kan man ju fundera på om det egentligen är bra att det hos en välkänd tillverkare i Sverige faktiskt produceras 25.000 kg ostbågar om dagen. Fatta! 25 ton ostbågar produceras VARJE DAG! Om det inte gick att sälja så mycket ostbågar skulle de knappast tillverkas… På sätt och vis är det lite skrämmande, för visst kan det vara gott med lite ostbågar till fredagsmyset, vilket blev fallet hemma hos oss igår, men innehållet är riktigt kaloritungt och knappast kalorier av högre kvalité så det får bli ytterst sparsam konsumtion vid enstaka tillfällen.

Om folk generellt visste att hur mycket ostbågar som vi faktiskt vräker i oss borde vi kollektivt sätta upp ett mål att åtminstone sänka dessa 25 ton till 15 ton… Skulle säkerligen bidra till mindre övervikt och att förbättra hälsan hos många!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.