Grrr… Förkyld!

29 aug 2016

Förra veckan var stenhård träning och strikt diet hela veckan, sliten där vid fredag/lördag ja, men ångan var ändå upp på något sätt och det kändes bra och som att det gick framåt!

Men så igår söndag så riktigt kände jag hur förkylningen kom krypande i kroppen. Halsont, trötthet, tryck över bihålor osv. Det var väl i och för sig inte så otippat då familjens 3-åring varit hemma från dagis med förkylning några dagar förra veckan.

Men visst är det frustrerande!
Kanske ett i-landsproblem med lite förkylning men eftersom jag vet att jag är lite antingen eller, på eller av, så blir det nu lite tuffare rent mentalt för mig att fortsätta hålla dieten strikt trots att jag inte just nu kan köra all-in med träningen, kost, sömn och allt under några dagar.

Det positiva är dock att coach Sanna har strukit kolhydraterna från mina middagar fram till dessa att jag kan träna igen. Lite jobbigt ja, men jag väljer att vända på det!

Man skulle kunna se det som något helt negativt och jobbigt men faktum är att den konkreta åtgärden kan och bör istället ses som ett konstruktivt svar på den uppkomna situationen. Åtgärden får mig att känna som att jag kan påverka min situation, att jag trots en förkylning kan göra någonting här och nu för att nå mitt mål! På så sätt behöver jag inte känna att jag tappar dagar eller att tid, energi och vilja går till spillo!

Bara hoppas på att kroppen gör sig av med eventuella virus och annat elände snarast möjligt så jag får komma igång igen!

robert_160827

Snabb formcheck i lördags och ja, det börjar nu likna något!

Hade ju satt upp ett mål att väga in under 77,5 kg denna helg men bestämde mig igår för att inte ens väga mig i helgen. Känner mig vattning och inte lika tight i kroppen som i fredags/lördags. Förmodligen binder jag lite mer vätska nu med förkylning i kroppen. Jag har tillräckligt med frustration just nu och behöver inte siffror som eventuellt bara bekräftar mer vätska i kroppen. Bättre låta den vätskan rinna av och väga mig några dagar efter att jag kommit in i träningen igen!

Generellt sett tror jag man bör låta bli att lägga tid och energi på saker som inte leder till framåt och till något konstruktivt!

Mvh.
Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.