Hur går det för er?

13 jun 2016

2 veckor har gått sedan jag uppmanade dig som ändå tänkt se över din kost att göra det parallellt med mig! En möjlighet till två veckor av mindre tomma kalorier till fördel för ett högre proteinintag och ett balanserat intag av nyttiga fetter och långsamma kolhydrater ger mer än man tror!

Även du som inte vill eller kan köra en jättestrikt diet kan du vinna mycket på att göra små justeringar i vardagen för att förbättra dina förutsättningar för att få resultat av din träning. Det kan handla om att bara se till att faktiskt äta vid regelbunda tider, att inte skippa måltider, att välja ett äpple framför en Risifrutti till mellanmål osv.

robert_160611

Idag har jag kört i strikt diet i 4 veckor och 1 dag med några få avvikelser från det kostprogram som min coach Sanna Backman lagt upp till mig. Jag är nöjd med resultatet så långt det känns det börjar bokstavligen dra ihop sig kring mage och midja. Igår (söndag morgon) vägde jag exakt 80,0 kg enligt badrumsvågen och har alltså tappat 4,5 kg från min startvikt på 84,5 kg på 4 veckor. Fortare än så här kan eller bör det inte gå för att inte riskera att tappa muskler. Det återstår att se hur utvecklingen blir de resterande 8 veckor jag planerat att köra min diet!

Viktmässigt har jag varit nere på den här nivån redan i höstas men upplever ändå att jag visuellt var i sämre form då. Nu gäller det att hålla i och eventuellt göra justeringar beroende på hur kroppen fortsätter att svara. Det känns tryggt att ha stödet från Sanna.

Visst har det under de senaste 4 veckorna funnits stunder då jag verkligen upplevt att jag varit trött och att ett strikt kaloriunderskott påverkar mer än bara mängden kroppsfett. Jag har upplevt ett större behov av att faktiskt få tillräckligt med sömn. I synnerhet för att orka prestera i gymmet. Men överlag känns det jättebra och jag ser fram emot min fortsatta resa mot min bästa form någonsin och nu börjar jag genuint känna och våga tro på att den kommer att infinna sig inom en snar framtid!

Nu kör håller vi i och kör på!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.