Ingenting är omöjligt – vissa saker tar bara lite längre tid!

30 Nov 2016

Ett riktigt Gunde Svan-citat men jag kan konstatera att med rätt mindset så kommer man långt!

Är du en av dem som släpar sig runt i löpspåret på 5 km en gång i månaden och önskar att det skulle kännas så där ”skönt att komma ut och få lite luft” som andra så hurtigt påstår? Själv får du mest blodsmak i munnen, ont i benhinnorna och blir påmind om din dåliga form när kaggen till mage gungar upp och ner i takt med löpstegen. Löpning har aldrig varit din grej, det är nog bäst att bara lägga ner det.

Eller är det så att du visserligen går till gymmet några gånger i veckan men av någon anledning blir det mest att köra samma maskiner och övningar varje gång. Ingen variation och inte så stort fokus på att faktiskt TRÄNA när du är där, mer att ”bara” röra på sig lite.

Kanske vet du med dig innerst inne att du inte tagit hand om dig de sista 10 åren. Motionerat och tränat för lite medan du definitivt ätit både för mycket och dessutom fel saker? Känner du igen dig? Om inte, kanon! 🙂

För 3 år sedan hade jag för egen del känt igen mig i ovanstående. Men så bestämde jag mig för en förändring. Egentligen inte en stor förändring så tillvida att allt var tvunget att ske på en gång. Men beslutsamhet i många små förändringar som sammantaget över tid skulle leda till en stor förändring.

2012 hade jag min bottennotering. Vågen visade någonstans 103-104 kg och det var som synes nedan inte muskler. 😉

Januari 2015 satte jag igång på allvar och började planera min träning och min kost. Jag kom långt på drygt ett år men upplevde att jag stod och stampade drygt ett år senare.

final2
Från >100 kg och fet till strax under 80 och vältränad!

Då kontaktade coach Sanna Backman för hjälp att komma vidare. Med facit i hand kan bara konstatera att jag kom vidare!

Med Sannas hjälp blev min träning mer intensiv och på sätt och vis tuffare än jag tränat tidigare. Kostprogrammet som Sanna tog fram till mig såg till att jag hamnade på rätt mängd kalorier per dag, inte för mycket men inte heller för lite. Fördelning mellan mängden protein, kolhydrater och fett kändes också mer optimerat än som jag tidigare ätit.
Kom ihåg att ingenting är omöjligt!

Allt går att förändra och göra till det bättre!

För vissa av oss tar det bara lite längre tid!

Men jag hann nå mitt mål att komma i bättre form som 40 åring än jag var som dryga 20! Jag vill också passa på att tacka Fitness for Men för att de faktiskt trott på mig och min förmåga att gå i mål med min förändringens resa. Stort att satsa på någon som säger sig vilja komma iform men där det egentligen inte finns några garantier. Fitness for Men gav mig chansen att börja blogga här redan i början av 2015 och då var det långt ifrån säkert att jag skulle nå mitt mål. Tack!

Fortsätt följa mig här på min blogg, nu fortsätter utmaningen att förbli fit även efter 40!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.