Jag har slutat träna armar

7 jun 2015

Jag har slutat träna både biceps och triceps!

robert_rodd2
Ryggpass på ca 45 minuter!

Jag tror att det är viktigt att om man vill bygga en symmetrisk och proportionerlig fysik aktivt prioriterar vissa muskelgrupper. Kanske så mycket att man under vissa perioder i princip slutar träna andra muskelgrupper för att kunna lägga tiden på de prioriterade.

Nu är det inte helt sant att jag helt slutat träna biceps och triceps eftersom dessa muskler indirekt får sig en ”släng” i många andra övningar men rena isolationsövningar t.ex. hantelcurl eller tricepspressar har jag helt skippat sedan månader tillbaka för att just kunna lägga tiden på basövningarna. Mina armar har alltid svarat bra på träningen och för att bättra på min symmetri känns det mer angeläget att lägga krutet på mina svagare punkter som t.ex. axlar eller vader.

I lördags åkte vi hela familjen till SATS Täby Centrum. Barnen gick som tur var glatt in på mini-SATS och jag och min fru skyndade oss ut i gymmet. Det fick bli 100% fokus på rygg för min del det passet:

  • 6 set marklyft
  • 4 set chins
  • 4 set sittande rodd i kabelmaskin

Blev ett hyfsat pass men det känns att jag hållit på ett tag nu. Känner mig rätt sliten efter i princip konstant kaloriunderskott i 4 månader i kombination med tung styrketräning. Känner mig ofta trött och skulle nog kunna sova hur mycket som helst och går mycket på vilja. Känner att jag behöver samla mina krafter och helst skapa lite av en nytändning för att pressa ner mig till de där 80 kg som jag nu siktar på.

Från och med imorgon måndagen 8 Juni kommer jag att lägga om träningen och köra högsrepsträning ett par veckor eller tre beroende på hur det känns efterhand. Jag hoppas att 12-20 reps skall slita lite mindre på kroppen även om det brukar ge riktigt fin träningsvärk! Förhoppningsvis får kroppen chans till lite mer återhämtning och vardagliga småsmärtor i armbåge, knä och ben kanske kan ge med sig lite samtidigt som jag hoppas variationen i träningen kan ge en positiv känsla i kroppen och lyfta motivationen och drivet igen!

På återseende!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.