Kör din diet parallellt med min!

31 maj 2016

Nu vill jag uppmana dig som ändå tänkt tanken på att dra ner på skräpmaten inför sommaren (och kanske även mängden mat) att göra det parallellt med mig!

Jag har precis startat och går nu in på min tredje dietvecka. Som jag tidigare nämnt siktar jag på att hålla min diet i tolv veckor totalt och har alltså nästan 10 veckor kvar. Under resterande 10 veckorna skall jag verkligen göra mitt bästa för att få resultat och det kan också du göra! Jag räknar med att få belöning i form av klart synliga resultat redan till mitten av Juli. Sätter även du igång nu finns det definitivt möjlighet att åstadkomma skillnad till det är dags att ta på sig badshortsen och njuta av förhoppningsvis varma, sköna och soliga dagar på stranden eller i någon annan härlig sommarmiljö!

Känns mycket bra så långt även om jag under föra veckan totalt tappade energin, styrka och ork inför och under mitt träningspass på torsdagen. Vikterna kändes helt sjukt tunga, hade inget att sätta emot… Efter ett sådant pass känner man sig både fysiskt men även lite psykiskt knäckt…

Vad lär vi oss på detta? Jo, kaloriunderskott och för få timmar sömn några dagar är ingen bra kombination om man samtidigt försöker prestera på gymmet! Mycket på jobbet i kombination med lite sömn och kaloriunderskott sömn straffade sig direkt. 😉

Medveten prioritering att få mer sömn nätterna mellan fredag, lördag och söndag förra veckan gjorde susen och träningspasset på söndagen kändes helt ok!

sats_diet_vecka2

 

Under mina två veckor av strikt diet har kroppen gjort sig av med onödig vätska och redan börjat tappa fett vilket för min del resulterat i en viktnedgång på knappt 3 kg och ett minskat midjemått med ca 1 cm.

kyckling_grill_diet

Det blir en hel del kyckling nu. Bra proteinkälla och mättar rätt bra också tycker jag! Fungerar bra att tillaga i ugn och göra flera matlådor samtidigt så slipper man ställa sig och laga mat hela tiden. Dessutom blir mängden mat exakt rätt för varje måltid.

Nu är det hög tid för mig att bege mig till gymmet för vekcans benpass! Det blir ändå lite annorlunda då man inte lägger upp sina pass själv. Susanna Backman har satt ihop riktigt jobbiga träningspass till mig och just benpasset är inte att leka med! 🙂

Nu hoppas jag att du blivit inspirerad att anta utmaningen och kliva på tåget och fixa formen inför sommaren!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.