Måldatum 23 november!

2 aug 2015

Mitt mål har varit satt sedan Januari i år. Att komma i mitt livs bästa form!

Men för att verkligen nå dit behöver det självklart formuleras mer konkret än så och framför allt behöver det sättas ett måldatum!

Utifrån hur jag ser ut i kroppen just nu tillsammans med mina tidigare mätningar av min kroppskomposition (muskel- och fettmassa) under denna resa så långt, så tror jag att det är fullt realistiskt att överträffa mig själv och den formtopp jag presterade 1998 även om jag då var yngre.

Jag borde kunna bli ännu hårdare i kroppen och när jag väl lyckas med det borde det dessutom sitta några fler kilon ren muskelmassa på kroppen än jämfört med då! Veckan innan SM-kvalet i Athletic Fitness 1998 vägde jag 71,4 kg. Nu räknar jag med att kunna erhålla en hårdare och visuellt bättre fysik vägandes någonstans runt 74 kg.

Som många inom fitness-världen vet så händer det mycket under hösten vad gäller tävlingar och evenemang. Många tävlande kommer att vara i sin livs bästa form under september, oktober och/eller november och för mig är det dags att sätta ner fötterna och bestämma mig för när jag faktiskt skall uppnå min formtopp. Idag har jag beslutat att toppa formen och vara ”klar” till den 23 november i år. I slutet av november går Fitnessfestivalen av stapeln här i Stockholm och vad passar inte bättre än att verkligen vara i form då!

Det innebär att från och med imorgon har jag exakt 16 veckor på mig att göra mig av med drygt 8 kg överflödigt fett. Tuff utmaning men inte orealistisk. Jag behöver sätta lite press på mig själv och våga specificera mitt mål tydligare för att komma framåt, höja motivationen och bli mer fokuserad!

Femte träningspasset denna vecka. Lite lättare vikter idag med mer pump. Minns inte när jag körde biceps sist, kanske för 3-4 månader sen. Kändes inte som att jag tappat i styrka överhuvud taget snarare tvärt om. Tunga basövningar har uppenbarligen involverat biceps också! Underbart! 🙂

Nu är racet igång!

/Robert

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.