Satsningen som skall ge mig formen tillbaka!

21 maj 2015
robert_rom
Oktober 2014 – drygt 97 kilo på 174 cm

Hej!

Jag heter Robert Åberg, är 39 år och gör nu en rejäl satsning för att bättra min hälsa, hitta tillbaka till min träning igen och komma i mitt livs bästa form!

Jag bor tillsammans med min fru och våra två barn i Täby. Till vardags jobbar jag som Nätdesigner inom telekombranschen och precis som för många andra småbarnsföräldrar läggs mycket energi på att få det berömda livspusslet att gå ihop!

Jag har tränat styrketräning sedan tonåren, periodvis riktigt intensivt och målmedvetet. Men någonstans längs vägen tappade jag motivationen, drivet och ambitionerna. Tillslut var formen så långt borta att lite mer mat, några extra mackor på kvällen eller en påse ostbågar ändå inte gjorde någon skillnad intalade jag mig. Den där drömfysiken låg ändå ljusår bort så varför anstränga sig? Varför inte bara äta mycket och gott och spendera tid på annat än träning? En inte så riktigt genomtänkt logik skall jag erkänna men det var så mina tankar gick.

Efter viktpendlande och ett försök att med LCHF gå ner några kilo visade vågen drygt 97 kg och någonstans där bestämde jag mig. Alldeles för tung även om jag låg på rätt sida om 100 till skillnad för något år sedan. Dags att ta tag i detta en gång för alla! Bl.a. inspirerad av andras videobloggar om viktresor på Youtube och historier från andra sociala medier satte jag igång på allvar i slutet av januari i år med:

  • Högprotein-diet
  • Kaloriräkning för att säkra ett underskott
  • Genomtänkt och målinriktad styrketräning

Resultaten kommer sakta men säkert. Jag har tappat flera kilo fett, förbättrat min styrka och kondition men jag har en lång bit kvar och det återstår fortsatt disciplinerad kosthållning och träning för att nå mitt mål!

Nu idag känns det som att det är dags att lägga in nästa växel! Kavla upp ärmarna och hålla i, inte luta sig tillbaka och ”belöna” sig för goda resultat så långt. Nej, snarare sköta kosten ännu bättre, träna ännu hårdare och lära mig ännu mer om träning och kost. Jag är fast besluten om att visa mig själv och andra att trots att åren gått och formen lika så, så är det inte för sent att komma tillbaka!

Välkommen att följa med mig på min förändringens resa som säkerligen kommer att innebära både toppar att glädja sig åt och dalar kämpa sig vidare från!

/Robert

3 kommentarer

Jonas Berg 21 maj 2015

Välkommen!

Svara
Olof Jisborg 21 maj 2015

Välkommen Robert! Ska bli grymt kul att följa din resa.

Svara
Robert Åberg
Robert Åberg 21 maj 2015

Tack Olof och Jonas! Då kör vi!

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.