När träningen blir som att borsta tänderna

20 jun 2016

Hur kul är det egentligen att släpa sig till och från gymmet varje dag? Samma visa varje gång… värma upp, och mentalt förbereda sig och sedan köra ett hårt styrkepass. Eller äta sin havregrynsgröt varje morgon tillsammans med en proteindrink som smakar samma sak som dagen innan…

Om du frågar mig så tycker jag det är skitkul! I alla fall för det mesta, kanske indirekt för att jag vet att det leder mig mot mitt mål! Men visst finns det dagar när det kanske inte känns jätteinspirerande och jag kanske hellre skulle ha åkt hem och lagt sig i soffan efter jobbet istället för att passera gymmet innan. Men det är just de stunderna som det är skönt att träningen har blivit lite av en hygienfaktor. Alltså något som man ”bara gör”. Punkt.

Du har kanske hört någon säga det tidigare, att träning borde vara som att borsta tänderna och jag håller med. Missuppfatta mig rätt! Jag tycker verkligen att man bör söka och hitta inspiration och motivation för sin träning och/eller som i mitt fall just nu även följa en strikt diet. Men samtidigt upplever jag just nu att det är skönt kunna luta mig tillbaka och låta mitt tränings- och kostupplägg ha sin gång. Att lita till att mina vardagliga rutiner kommer att ge resultat och att jag inte hela tiden måste jaga motivation för att orka genomföra effektiva träningspass och äta rätt!

Just nu rider jag lite på det faktum att träningen och dieten helt enkelt bara blivit en naturlig del av min vardag. Det är rätt mycket annat som kräver min uppmärksamhet just nu och jag ser definitiv en fördel i att ha kommit så långt sedan Januari 2015 att jag kan låta saker gå på rutin.

Att ”skrapa ihop” ett mellanmål enligt min diet går relativt snabbt och kräver inte längre lika mycket tankeverksamhet från min sida. Jag bara gör och vet att det funkar.

mellanmal
Använd rutiner som stöd de gånger motivationen kanske tryter!

Snart semester men det betyder också att det är mycket på jobbet som måste bli klart. Familjen planerar resa över midsommarhelgen och även det kräver packning och koordinering. Min dotters hade födelsedagskalas i helgen som var med så då blev det bl.a. lite fix med att rita skattjaktskartor och förbereda lite lekar. På det skall man hinna med alla andra praktiska saker grässklippning, tvättning, städning, matlagning osv.

Så träningen och dieten rullar på i bakgrunden. Det är absolut inte så att allt går utan ansträngning och att jag går omkring mätt och belåten mest hela tiden. Nej, långt ifrån men jag känner att jag kan tillåta mig själv att slappna av lite och helt enkelt lita till mina rutiner när jag kanske inte riktigt känner mig på hugget!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.