Snart är det dags för FAS 2!

7 Dec 2015

Oavsett bransch och/eller inriktning, om det är produktion, sälj eller marknad så funkar projekt ungefär likadant. Det skall finns ett tydligt mål som man vill uppnå, det skall finns en deadline d.v.s. ett datum när det skall vara klart och det brukar oftast finns en budget som talar om vad det får kosta. Alla involverade är hyfsat med på vad som skall göras, har man tur så vet även projektledaren det! 😉

Så rullar projektet igång och det börjar hända en massa saker. Bra saker som gör att projektet går framåt men det dyker även upp problem som stökar till det. På projektspråk heter det inte problem utan det heter utmaningar som ni säkert redan vet…

Så börjar projektet närma sig deadline och någonstans inser först någon, och sedan så småningom alla, att man inte kommer att nå ända fram, det skulle behövas lite mer tid, lite mer resurser, det har krånglat lite mer än man trott osv. Så för att lösa den uppkomna situationen utan att det skall bli ett fatalt misslyckande så enas ledningsgrupper, styrgrupper, produktchefer osv. om att det helt enkelt får bli en FAS 2 i projektet.

robert_monday

Genom att starta upp FAS 2 så:

  1. kommer det inte finnas några restpunkter kvar i projektet – de kommer att hanteras i FAS 2 – jättebra, för det är jobbigt med restpunkter!
  2. finns det egentligen inte någon som har misslyckats eftersom det som redan uträttats i projektet blir en delleverans istället för en slutleverans!
  3. kommer de flesta i projektet att känna sig bättre till mods och motivationen kan upprätthållas vilket gagnar det fortsatta arbetet!

Under de 10 månader som gått har jag jobbat i mitt eget lilla projekt. Måldatumet kom och jag nådde inte riktigt ända fram och då får väl även jag starta upp mitt eget FAS 2 för att komma vidare!

Men just nu tillåter mig själv lite ”flum”…  Som det känns nu känns det mest naturlig att starta FAS 2 efter jul & nyår. Jag ser fram emot julmat, familjemiddagar och en massa sociala aktiviteter och tanken på en strikt diet just nu känns inte aktuellt.

Visst, jag håller koll på kosten nu också. Framför allt den totala mängden kalorier, vill inte släppa iväg mig själv hur som helst. Även träningen kör jag på med i princip som vanligt.

Körde ett pass ikväll på SATS Täby Centrum. Måndagkvällar brukar vara populärt och så även ikväll. Mycket folk på gymmet så det gäller att hela tiden hålla koll på när utrustning blir ledigt så man får köra de övningar man tänkt sig! Det är egendomligt men ofta får jag ett extremt tryck och pump i muskulaturen när jag tränar nu. Trots att jag äter relativt lite… Men jag klagar inte, det känns bra i gymmet!

Nu är det hög tid att gå och lägga sig och få de där välbehövliga sömntimmarna! Tänkte försöka hinna med att köra rygg och axlar imorgon!

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.