Starta upp rutin med matlådor

9 aug 2015

Jag har faktiskt aldrig varit speciellt intresserad av matlagning. Att fixa och trixa med redningar, krydda med ditten, smaksätta med datten är inte min grej… Men har jag alltid gillat att äta gott och (dessvärre) gärna mycket! 😉

God mat går ju faktiskt ofta bra men det är just det där med mängden mat som just jag behöver tänka på och ha med mig i bakhuvudet så att det inte blir för mycket… Det har bevisligen gått rätt bra de senaste halvåret! Jag kan konstatera att sist jag var så lätt i kroppen som jag just nu är, var nog när jag pluggade i slutet av 90-talet, vilket onekligen var ett tag sedan.

Men jag behöver skala av mer fett, så det är lika bra att komma igång med rutinerna med lunchmatlåda inför hösten. I onsdags passade jag på att fixa matlådor för fem luncher. Grillade kycklingfiléer och det blev 150 gram kycklingfilé tillsammans med lite blandade grönsaker i varje låda.

Enkelt och snabbt att fixa, perfekt för mig som inte direkt är en gourmetmästare!

Har hunnit med tre styrketräningspass i veckan. Försökte mig dessutom på ett HIIT-inspirerat pass en kväll längs cykelbanan 100 meter från huset. 10 st spurter á 45-60 sekunder. Kändes bra, inga problem när jag nu kommit ner i betydligt ”bekvämare” vikt. Tyvärr gjorde sig mitt högeknä påmind dagen efter. Har haft problem med knäet nu några dagar men det börjar ge med sig. Får försöka köra nästa HIIT pass på cykel eller något som kanske kan vara lite skonsammare mot knäet. Behöver ju sätta igång med  fettförbränning på allvar! 😉

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.