Yes! Riktigt bra känsla i kroppen nu!

17 jul 2015

Känns bra nu!

Hållit kosten strikt nu de senaste dagarna och borde klara av att väga in mig under 82,5 kg imorgon lördag enligt plan. På kvällen samma dag åker hela familjen till Turkiet som sagt för en vecka med sol, bad och värme så jag räknar med lite mindre träning nästa vecka och lite mer kalorier per dag men satsar på att få till ett underskott ändå.  🙂

I onsdags hade jag vilodag och då gjorde hela familjen en utflykt till Fjärilshuset för att titta på revhajarna de har där! Vi åt lunch på serveringen och barnen åt pannkaka med jordgubbssylt och grädde medan det blev lite av en ”ICA-lunch” för mig kan man säga!

Viktnedgång, styrkeökning och ett knä som fungerar bättre!

Igår torsdag stod det axlar och bröst på schemat. Känns bra i kroppen nu! Med ett riktigt bra benpass i bagaget sedan tisdagen hade jag egentligen inga förväntningar att känna mig lika stark som då. Men det kändes bra och mot bakgrund av att jag trots allt gått ner 13 kg och samtidigt lyfter betydligt tyngre vikter så känns det fantastiskt!

Apropå benpass så har mitt högerknä som krånglat det senaste 10 åren blivit mycket bättre sedan jag kommit igång seriöst med benträningen. Numera kan jag komma ner i ett ”ok djup” i knäböjen utan att hela knäet svullnar upp. Känns självklart också riktigt bra!

Uppbyggnad av styrka i bänkpress

Behöver fortfarande hantera det faktum att jag drog på mig en muskelbristning i våras. Igår lade jag på lite mer i bänkpressen och körde följande:

  • Set 1 – 20 x 20 kg
  • Set 2 – 12 x 40 kg
  • Set 3 – 10 x 50 kg
  • Set 4 – 10 x 50 kg
  • Set 5 – 8 x 60 kg

Tämligen blyga vikter givet min kroppsvikt men faktum är att 60 kg på stången i bänkpress kändes extremt långt bort för 2 månader sen. Tänker inte riskera att dra sönder något igen. Skyndar långsamt.

Idag eftermiddag blir det rygg och mage som sista träningspass på hemmaplan! Nästa träningpass kör jag i ett 35-gradigt Turkiet! 😉

/Robert

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.